Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

34 mennesker fanget i branninferno

- Flere prøvde å snu, men mange krasjet i hverandre. De så ingenting ut av frontruta.

Vogntoget som tok fyr i Oslofjordtunnelen var lastet med papir, og sto utbrent igjen etter dramaet. Den kvelende røyken veltet ut i begge ender av tunnelen i flere timer. Foto: Jonny Olsen / Presseservice
Vogntoget som tok fyr i Oslofjordtunnelen var lastet med papir, og sto utbrent igjen etter dramaet. Den kvelende røyken veltet ut i begge ender av tunnelen i flere timer. Foto: Jonny Olsen / Presseservice Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet): — Når man opplever det man opplever i dag, så stiller man seg flere spørsmål om sikkerheten. Man kan jo bare tenke seg hvordan det har vært for de 34 som opplevde å bli innesperret. Det er vanskelig å forestille seg en slik opplevelse, sier brannsjef Ole-Bjørn Kaasa i Søndre Follo brannvesen til Dagbladet.

Totalt ble tolv personer sendt til sykehus, fem av dem til Ullevål med moderate skader da det oppsto brann i Oslofjordtunnelen.

Overlege Jonas Røed Ballestad tok imot fire pasienter på Drammen sykehus.

- De var selvfølgelig preget av situasjonen. Det var en veldig dramatisk situasjon, det var helt svart nede i tunnelen. Flere prøvde å snu, men mange krasjet i hverandre. De så ingenting ut av frontruta, sier Ballestad.

- De fire pasientene vi har fått inn har lettere inhalasjonsskader av røyk. Når man puster inn varm røyk kan man få kullosforgiftning. Vi har funnet lave verdier av kullosforgiftning på de vi har her. I starten av behandlingen fikk de oksygentilførsel, og vi har valgt å ha de til observasjon her til i morgen.

Etter en slik innhalering av røyk kan det oppstå hevelser i luftveiene opp til et døgn etter innhaleringen, forklarer legen. >Det er bare et par måneder siden et vogntog sto i brann i denne tunnelen sist. I slutten av mars ble fire personer skadd.

— Det har brent flere ganger enn det også, i mindre biler. Men begge disse brannene var vogntog lastet med papir og de har skjedd på omtrent samme sted. Men denne gangen var det en litt kraftigere brann, enda mer røyk og mer trafikk, sier Kaasa.

— Det at 34 personer ble sittende fast sier jo også sitt om at det trolig var mer dramatisk enn sist, sier brannsjefen.