UTBRENTE BILER: Politiet har mistanke om at flere bilbranner er påsatt på to steder i Bjørndal i Oslo lørdag morgen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UTBRENTE BILER: Politiet har mistanke om at flere bilbranner er påsatt på to steder i Bjørndal i Oslo lørdag morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

34 personer ble evakuert etter flere bilbranner i Oslo

Skader på en rekke kjøretøy.

Politiet mener at bilbrannene i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo er påtent, men de har ingen mistenkte gjerningspersoner å søke etter. Ti kjøretøy skal være skadet av brann.

- Vi har avhørt vitner på stedet. Det er de som meldte om brannene til oss. Ingen andre vitner har meldt seg så langt, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Politiet fikk først melding om en bilbrann på Åslandhellinga øst i Oslo klokken 5.26 i dag tidlig. Brannen spredte seg raskt til to andre biler og sørget for svært mye sort røyk på stedet.

Til sammen 34 personer fra flere nærliggende boliger ble derfor evakuert av politiet, mens andre beboere i området ble oppfordret il å lukke vinduene sine.

Biler undersøkes

- Vi undersøker om det finnes overvåkingskamera med opptak. De vil i såfall bli sikret av våre folk på stedet. Nå tauer vi inn biler for å gjøre mer grundige undersøkelser av disse, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Klokken 6.40 meldte politiet at brannen var slukket, men at de tre kjøretøyene har til dels store skader. Samtlige evakuerte har fått flytte inn i boligene sine igjen.

Mens politiet og brannvesenet jobbet med brannen på stedet, tok det fyr i en annen bil på Nyjordstubben like i nærheten. Brannvesenet måtte derfor raskt omdisponere sine mannskaper.

Bilen står inne i et garasjeanlegg, og på Twitter skriver politiet at garasjeanlegget står i full fyr. Så langt er to biler utbrent, mens et titall kjøretøy har fått skader av varierende grad. Brannvesenet jobber klokken 6.45 fremdeles med slukking på stedet.

Ingen personer er foreløpig evakuert som følge av brannen på Nyjordstubben.

Trolig påsatt

Operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt sier at de mistenker at brannene er påsatt. Politiet har flere patruljer, inkludert hundepatrulje, på stedet. Det er også satt inn et politihelikopter i arbeidet.

– Vi leter etter personer som kan knyttes til brannene. Det er ingen konkrete funn som gjør at vi mistenker at brannene er påsatt, men det virker veldig tilfeldig at to biler i samme område plutselig skal ta fyr omtrent samtidig, sier Jøkling til NTB.

Politiet vil også ta beslag i en av de utbrente bilene på Åslandhellinga for å gjennomføre tekniske undersøkelser.

Det er ikke meldt om personskade i forbindelse med noen av brannene.

(NTB)