34 spisesteder stengt i Oslo

Årsak: manglende hygiene og funn av kakerlakker, narkotika og smuglerkjøtt.

UMERKET KJØTT: Disse kjøttbitene ble funnet uinnpakket og umerket i en frys på et serveringssted på Grønland i Oslo. Dette bildet ble tatt på en av inspeksjonene tidligere i år. Foto: Mattilsynet
UMERKET KJØTT: Disse kjøttbitene ble funnet uinnpakket og umerket i en frys på et serveringssted på Grønland i Oslo. Dette bildet ble tatt på en av inspeksjonene tidligere i år. Foto: Mattilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Politiet, Mattilsynet og Tollvesenet har gått sammen om å kontrollere 69 serveringssteder på Hausmannskvartalet, Nedre Grünerløkka og Grønlandsområdet i Oslo.

Siden april i år er 34 av stedene blitt stengt. Enkelte har måttet stenge to ganger i løpet av denne perioden.

- Flere av stedene driver helt på siden av alt som heter tillatelser og bevillinger. De følger ikke brannforskriftene og bryr seg ikke om hygiene, sier politiinspektør Bjørn Vandvik.

- Overser alle reglerHan er leder for Utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo politidistrikt som har ansvar for kontrollrundene.

- Vi må bare konstatere at noen velger konsekvent å overse alle regler. Enkelte har åpnet serveringsstedene etter at de er blitt stengt av oss. Derfor vurderer vi nå å opprette straffesaker mot dem, sier Vandvik.

Han forteller at de fleste driverne av serveringsstedene som er stengt, har annen etnisk bakgrunn enn norsk. Vandvik tror enkelte ikke kjenner til regelverket, men påpeker at dette ikke er noen unnskyldnign da man plikter å sette seg inn i dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer