343 branner i inn- og utmark bare i mai

Brannvesenet har rykket ut til hele 343 branner i inn- og utmark i mai. Selv om det er langt igjen til årsrekorden for 2014, bes folk om å være forsiktige.

BRANNER: Brannvesenet har rykket ut til hele 343 branner i inn- og utmark i mai. Selv om det er langt igjen til årsrekorden for 2014, bes folk om å være forsiktige.
Et vanningshelikopter prøver å slukke deler av skogbrannen i Lommedalen etter den ekstreme hetebølgen.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
BRANNER: Brannvesenet har rykket ut til hele 343 branner i inn- og utmark i mai. Selv om det er langt igjen til årsrekorden for 2014, bes folk om å være forsiktige. Et vanningshelikopter prøver å slukke deler av skogbrannen i Lommedalen etter den ekstreme hetebølgen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Tallet er høyt og magefølelsen sier meg at vi sjeldent har en mai med så mange branner, sier avdelingsdirektør Anne Rygh-Pedersen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap til NRK.

– Forholdene ute i naturen er såpass ekstreme at vi innstendig oppfordrer folk til å bruke hodet. Nå er den minste gnist nok til å sette fyr på skog. Vi må sammen ta ansvar for å unngå den situasjonen, sier hun.

Så langt i år har det vært 546 branner i inn- og utmark, og med en lang rekke med tørre og solfylte dager i vente, kan det bli langt flere. Allerede tirsdag kveld meldte blant annet brannvesenet i Hordaland om skogbrann bak Åsane senter i Bergen.

Årsrekorden er fra 2014 da det var nesten 1.300 branner i inn- og utmark. Ni av ti av slike branner skyldes menneskelig aktivitet, og bålbrenning og grilling er de vanligste årsakene.

Samtidig er budsjettet for de ni helikoptrene som står i beredskap for å hindre skogbranner i Norge brukt opp allerede før mai er omme. Flere partier ber nå om mer penger til beredskapen, melder NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer