345 pilegrimer kan være klemt ihjel

Tragisk ulykke i Mekka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst 345 mennesker er drept og flere hundre er såret ved Mekka i Saudi-Arabia torsdag, rapporterer BBC News.

Ulykken skjedde under den rituelle «steiningen av djevelen».

Titusener av pilegrimer deltok i det tradisjonelle steningsritualet ved al-Jamarat, da uhellet inntraff, melder AP. 

- Jeg hørte plutselig rop, gråt og stønning. Da jeg så meg rundt, så jeg mennesker hope seg opp oppå hverandre. Så begynte de å dra døde kropper ut av menneskemengden, uttalte Abdullah Pulig, en indisk gatefeier, som jobbet i nærheten.

- Pårørende kan ta kontakt

- Vi har vært kontakt med gruppene som organiserer over 300 av de nordmennene som er på pilegrimsreise, og fått bekreftet at ingen av dem er savnet eller meldt skadd, opplyser Naeem Mohammad fra Hajj og Umrah-kontoret i Det Islamske Forbundet, til Dagbladet.no.Mohammad opplyser at Forbundet har hovedansvar for omlag 220 nordmenn mens Nowegian Muslim Society organiserer omtrent hundre av de reisende.Konsulatseksjonen ved Utenriksdepartementet opplyser at man allerede har satt i gang undersøkelser for å kartlegge om det har vært nordmenn involvert i ulykken. Det er foreløpig ikke kommet meldinger om norske borgere som er skadet. Dersom pårørende til norske statsborgere lurer på noen av deres nærmeste er skadet, kan de kontakte UD på 22243600.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer