34,6 prosent vil stemme Ap

Jens Stoltenberg vinner stadig flere tilhengere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arbeiderpartiet nærmer seg oppslutningen fra tida rundt Jaglands famøse kabinettspørsmål til velgerne i 1997. Da sa Jagland at han måtte ha 36,9 prosents oppslutning fra velgerne om han skulle danne regjering.

De høydene har ikke Ap nådd, men i en fersk meningsmåling som Aftenposten presenterer i dag, har Ap støtte fra 34,6 prosent av dem som skal stemme.

Stjeler Kristins velgere

Jens Stoltenbergs parti har gått frem 7,2 prosent siden Aftenpostens forrige måling, og det er først og fremst fra SV han stjeler velgere.

Kristin Halvorsen taper oppslutning og har nå 12 prosent støtte. Det er mindre enn ved forrige stortingsvalg.

Fremskrittspartiet forstetter å gå frem, mens Høyre går tilbake. Frp er nå klart storebror på høyresiden i norsk politikk med 20,3 prosents oppslutning, mens Høyre har støtte i 15,2 prosent av befolkningen.

Bondevik faller fortsatt

De to regjeringskameratene KrF og Venstre begynner å nærme seg hverandre i oppslutning. Bondeviks parti faller 3,2 prosent til 5,6 prosent, mens Venstre går frem og nærmer seg sperregrensa med 3,6 prosents oppslutning.

Senterpartiet er like store som ved valget i 2001. Da fikk partiet 5,6 prosent av stemmene. RV og Kystpartiet styrker seg også litt.

Om dagens måling hadde vært valg, ville Rød Valgallianse fått en mandat inn på tinget, mens Venstre ville mistet en av sine to.

INNE I VARMEN: RVs kandidat i Hordaland, Torstein Dahle, er inne på tinget og lover å være en vaktbikkje som sier fra til de andre politikerne.