35 000 hvalrosser strandet i Alaska

På grunn av ismangel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst 35 000 hvalrosser er strandet ved den nordvestlige kystlinjen i Alaska, , melder nyhetsbyrået AP.  Hvalrossene trenger isen for å ha noe å hvile seg på underveis i jakten på mat, ifølge National Oceanic and Atmospheric Administration.

I mangel på is, som skyldes varmere klima, har hvalrossene trukket inn mot land i stedet.

En rapport fra Aerial Surveys of Arctic Marine Mammals viser at det rett før helga ikke var noe is i området, og at det befant seg over hvalrosser på stranda ved Point Lay. Minst 36 av dem var døde, ifølge rapporten.

Fenomenet er relativt nytt, da det for første gang ble oppdaget hvalrosser ved denne stranda i 2007, melder CNN. I fjor viste en undersøkelse at det befant seg om lag 10 000 hvalrosser ved den samme stranda.

- Det massive antallet strandede hvalrosser — som egentlig skulle ha befunnet seg i et isdekket hav — er bare et av mange eksempel på hvordan klimaendringene påvirker havdyrene i Arktis-regionen, sier leder for WWFs Arktis-program, Margaret Williams, i en uttalelse.

Dyrene ble først oppdaget i midten av september, men har siden økt i antall. Ifølge en rapport fra National Snow and Ice Data Center var havisnivået i Arktis på sitt aller laveste den 17. september i år. Det er det sjette laveste nivået som har blitt målt siden man begynte målingene i 1979.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer