Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

35 000 nordmenn forventes å dra til Sverige for å kjøpe alkohol

Som følge av stengt vinmonopol 16. mai.

GLAD I NORDMENN:  Tomas Melander er selger på Systembolaget i Strömstad, og kan forvente storinnrykk i morgen, 16. mai. Da holder norske vinmonopol stengt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
GLAD I NORDMENN: Tomas Melander er selger på Systembolaget i Strömstad, og kan forvente storinnrykk i morgen, 16. mai. Da holder norske vinmonopol stengt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordens største kjøpesenter, Nordby i Sverige, venter 35 000 nordmenn 16. mai siden vinmonopolene holder stengt i Norge.

Bare på ett av handlesentrene over svenskegrensen, Nordby-senteret nær Svinesund, har det fra mandag til fredag denne uken vært hele 92 000 kunder, nesten utelukkende nordmenn, skriver Aftenposten.

Denne helgen stengte Vinmonopolet for de fire neste dagene. Sammen med stengte matbutikker i Norge og en inneklemt 2. pinsedag før 17. mai, fører dette til enorm pågang på handlesentrene i Sverige.

Sentersjef Ståle Løvheim på Nordby Shoppingcenter sier at han forventer «generelt mye handel» fra kunder som i gjennomsnitt handler for 600 kroner hver.

- Når nordmenn har fri og skal til Sverige, drar de til Nordby. Når en slik langhelg starter med lørdag og søndag, synes mange det er hyggelig med Sverige-tur. Vi forventer rundt 35 000 besøkende hver dag denne helgen. Det kan bli enda mer. For det er jo alltid vanskelig å spå om fremtiden, sier Løvheim på det Olav Thon-eide Nordby-senteret til Aftenposten.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!