35-åring døde etter «Kyllinggrep»

En overvåkningsvideo avslører detaljer om hva som skjedde da en ambulansemedarbeider tok kvelertak på en 35-åring i fjor.

OSLO LEGEVAKT:  Her ble den 35-år gamle mannen fraktet for ett år siden, kort tid etter døde han. Bildet er tatt fra en annen anledning. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OSLO LEGEVAKT: Her ble den 35-år gamle mannen fraktet for ett år siden, kort tid etter døde han. Bildet er tatt fra en annen anledning. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var 29. november 2012 at en 35-åring døde på legevakten i Storgata i Oslo. Tidligere på kvelden hadde han oppsøkt Sentrum politistasjon, der det ble oppfattet at han trengte helsehjelp. En politipatrulje kjørte derfor mannen til legevakten, hvor den fatale hendelsen skjedde.

- Da vedkommende ble lagt i bakken, hadde han ikke pust og puls. Det ble umiddelbart satt i gang livreddende hjerte- og lungeredning, men vedkommende ble erklært død på stedet, sa operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB i fjor.

To politibetjenter og en ansatt ved Oslo universitetssykehus ble satt under etterforskning av Spesialenheten for politisaker. Obduksjonsrapporten viser at mannen døde av kvelning. Ut fra rapporten virker det ikke som 35-åringens behov for legehjelp hadde sammenheng med dødsårsaken.

- Det er ikke påvist tegn til sykelige forandringer av betydning for dødens inntreden, konkluderes det i rapporten.

Leder ved etterforskningsavdelingen for Øst-Norge, Liv Øyen, forteller Dagbladet at forslag til påtaleavgjørelse ble sendt til Sjefen for Spesialenheten, Jan Egil Presthus, for noen dager siden. - Dette er en intern instilling vi ikke meddeler offentligheten, sier Øyen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer