Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

35-åring dømt til 13 års fengsel for gjentatte voldtekter av stedatter

En 35-år gammel mann fra Rogaland ble onsdag dømt av Jæren tingrett til 13 års fengsel for å ha voldtatt sin stedatter gjentatte ganger over lang tid.

Arkivfoto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Arkivfoto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av voldtektene ble filmet av den tiltalte, som oppbevarte overgrepsmaterialet på datamaskinen sin, skriver Stavanger Aftenblad.

Antall overgrep blir beskrevet i dommen som umulig å tallfeste, men ifølge retten skal det dreie seg om minst 30 voldtekter.

Mannen skal også ha tatt seksualiserte bilder av stedatterens to venninner, og den tiltalte 35-åringen er også dømt for dette.

Ifølge dommen viser en av de siste filmene som tiltalte produserte, en jente som virker tilsynelatende uanfektet i en svært alvorlig overgrepssituasjon.

«Slik retten ser det, viser filmen en jente som oppfatter overgrepene som en del av sin hverdag», heter det i dommen.

Rogalendingen var også tiltalt for å ha mishandlet sin biologiske sønn, men ble frifunnet for dette.

- Min klient er lettet og glad for å bli trodd av retten på at han ikke er skyldig i familievold. Når det gjelder den mest alvorlige tiltalen så har han erkjent straffskyld for dette. Han har hele tiden vært forberedt på å ta sin straff, sier mannens forsvarer Ida Gjerseth til Stavanger Aftenblad.

35-åringen dømmes også til å betale 375.000 kroner i erstatning til stedatteren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media