35-åring dømt til fengsel for voldtekt av mindreårig nabo

Dommen vil bli anket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 35 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til åtte års fengsel for å ha forgrepet seg på ei jente som da voldtekten skjedde var under 18 år gammel.

Retten beskriver handlingen som svært grov, og dommen var enstemmig, skriver Stavanger Aftenblad.

I tillegg til fengsel på åtte år, er tiltalte også dømt til å betale den fornærmede jenta over 300.000 kroner i erstatning.

Voldtekten fant sted 21. januar. Fornærmede har forklart at hun hadde vært i et bursdagsselskap tidligere på kvelden, før hun reiste hjem. På vei inn så hun at naboen sto og røykte utenfor sin bolig.

Ifølge dommen skal hun deretter ha gått rett til soverommet sitt og lagt seg, før hun senere samme natt våknet av at noen var i rommet. Mannen var maskert.

I forbindelse med overgrepet skal 35-åringen ha stripset fornærmede fast. Da hun sa at dette var svært smertefullt, tok han fram en lighter og brant henne løs. Dette medførte at jenta fikk brannskader på armene.

Jenta forklarte at hun flere ganger ba ham om å gå og at han måtte tenke seg om før han ødela for seg selv, og forklarte i retten at hun hadde dødsangst.

35-åringen forklarte på sin side at han hadde «fått et flørtende blikk» fra jenta, og at hun samtykket. At mannen hevdet at fornærmede samtykket til voldtekten, så retten imidlertid på som ytterligere et overgrep, som talte i skjerpende retning.

Mannens forsvarer, advokat Ørjan Eskeland, sier til Aftenbladet at dommen vil bli anket.

(NTB)