TIDENES STØRSTE: Angrepet var rettet mot anti-spam-gruppa Spamhaus i forrige måned, og mangler sidestykke, ifølge påtalemyndigheten i Nederland. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX
TIDENES STØRSTE: Angrepet var rettet mot anti-spam-gruppa Spamhaus i forrige måned, og mangler sidestykke, ifølge påtalemyndigheten i Nederland. Illustrasjonsfoto: COLOURBOXVis mer

35-åring pågrepet for verdens største internettangrep

Angrepet mangler sidestykke, ifølge nederlandsk påtalemyndighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nederlandske statsborgeren ble pågrepet i Spania og mistenkes for å stå bak det som er det største hackerangrepet i internettets historie, skriver nyhetsbyrået AP.

Angrepet var rettet mot anti-spam-gruppa Spamhaus i forrige måned, og mangler sidestykke, ifølge påtalemyndigheten i Nederland.

De opplyser videre at 35-åringen ble pågrepet i sitt hjem i Barcelona på torsdag. Det er ventet at mannen blir overlevert til Nederland for videre straffeforfølgelse.

International Business Times (IBT) skriver videre at både mobiltelefoner og datamaskiner ble beslaglagt under pågripelsen.

Angrepsteknikken som ble brukt kalles ofte for tjenestenekt-angrep (Distributed Denial of Service, DDoS). Dette brukes for eksempel for å gjøre en nettside utilgjengelig for sine brukere. Angrepet var så kraftig at ringvirkningene rammet infrastruktur verden over, skriver New York Times.

Ifølge IBT kom angrepet som en konsekvens av en feide mellom de to gruppene Spamhaus og Kamphaus, der sistnevnte skal ha blitt opprettet med formål om å bekjempe førstnevnte gruppe.

Nettstedet skriver at Spamhaus arbeider med å lage en løpende svarteliste av servere de mener blir brukt til å sende ut søppelepost. IBT skriver at eksperter mener epost-infrastrukturen som vi kjenner den kan gå i stykker, dersom gruppas arbeid ikke får holde frem. Videre er det anslått at gruppa sørger for at rundt 80 prosent av søppelepost blir filtrert bort.