35-åringen snakker ut

Han ble fengslet og hengt ut som Anna Lindhs drapsmann. I morgen står han fram på norsk fjernsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 35 år gamle mannen som først ble fengslet og mistenkt for drapet på Sveriges utenriksminister Anna Lindh har bestemt seg for å tre inn i rampelyset.

I kveld står han fram på svensk TV3 i et intervju med Robert Aschberg.

Norsk TV3 har bestemt seg for å kaste om på sendeskjemaet, og sender programmet i sin helhet i morgen kveld klokken 22.40.

TV3 snudde

Opplysningen om at norsk TV3 henger seg på svensk fjernsyn kommer etter en helomvending hos Viasat. Tidligere i dag avviste press- og informasjonsansvarlig Glenn Ø. Støldal at programmet noensinne ville bli vist på norsk fjernsyn.

TV3 begrunnet det med at de ikke trodde norske seere ville være interessert i intervjuet med 35-åringen.Slik ser ikke TV3 på saken nå.

- Etter en nærmere vurdering og etter at vi fikk mer informasjon om programmet har vi bestemt oss for å sende det, sier Støldal til Dagbladet.no.

Penger

35-åringen har så langt fått beholde anonymiteten sin i svenske medier, men det blir det slutt på i kveld. Da avslører han sin egen identitet på fjernsyn. Tidligere har han gitt uttrykk for at han har vært forfulgt av politi og media, og skal allerede ha vurdert søksmål mot enkelte medier.

Hvorfor velger han da å stå fram selv?

- Fordi han får betalt, sier Aschberg til Aftonbladet.

Aschberg er mannen som i sin tid intervjuet Christer Petterson på svensk tv. Aschberg skal ha betalt Petterson mange tusen kroner for å stille opp til intervju. Nå gjør han det samme med 35-åringen.

Og med en gang pengene kom inn i bildet skal det ikke ha vært vanskelig å overtale 35-åringen til å stille opp, forteller Aschberg. Hvor mye han får vil ikke Aschberg ut med.

Mistenkelige svar

Intervjuet med den tidligere hovedmistenkte i saken ble tatt opp på lørdag i Stockholm. Ifølge Aschberg skal ikke mannen ha bedt om å få slippe å svare på enkelte spørsmål på forhånd, men underveis i intervjuet sliter han med å svare. Aschberg selv tror mange av svarene kommer til å gjøre seerne mistenksomme.

- Men jeg synes ikke det var min sak å presse ham på ting som har hendt tidligere i livet hans, sier Aschberg.

35-åringen forteller blant annet at han prøver å styre unna fast arbeid, men har vanskelig for å si hvordan han livnærer seg. Bortsett fra at han klarer seg ganske godt.

- Han er en uvanlig sjarmerende person, men han har muligens en dobbeltnatur og han livnærer seg på en måte som jeg ikke synes noe om, sier Aschberg.

  • Intervjuet vises på svensk TV3 i kveld på programmet «45 minutter» klokken 22.30.

    På norsk TV3 blir programmet kalt «45 min: Mordet på Anna Lindh» og sendes etter Champions League-kampen i morgen kveld klokken 22.40.