35-åringens venn nytt spor

Mannen sier han sov da Anna Lindh ble knivstukket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne forsøker nå å få greie på hva kameraten til 35-gjorde den dagen Lindh ble myrdet. Selv sier han altså at han lå og sov da 35-åringen som mistenkes for drapet reiste inn til byen.

Vitner så dem sammen

Men vitner sier at 35-åringen og kameraten var sammen rett før knivdrapet på kjøpesenteret NK.

Det er Expressen som skriver at vennen har kommet i politiets søkelys. Etterforskerne jobber på spreng, de har bare ei uke på seg til å finne nok bevis mot 35-åringen som bare er varetektsfengslet i ei uke.

Natten før mordet bodde 35-åringen hjemme hos kameraten i en leilighet i et av Stockholms forsteder. Kameraten har opplyst til politiet at han ble igjen hjemme da 35-åringen dagen etter dro inn til byen. Han har sagt at han traff 35-åringen ute på byen først på kvelden, etter drapet på Lindh.

Da skulle de to se fotballkamp og feste. Etter festen reiste 35-åringen tilbake til kameratens leilighet. Her har politiet siden gjennomført ransakelse.

Politiet prøver å kartlegge hva kompisen gjorde på morddagen. Vitneobservasjonene betraktes som svært interessante.

Søker flere tips

Politiets presseansvarlige Lars Grönskog sier politiets arbeid går framover.

- Ingenting spesielt har skjedd i natt. Vi fortsetter arbeidet, vi har mye materiale og ideer å jobbe med, sier han til nyhetsbyrået TT.

Ifølge Gunnar Falk er det ikke planlagt avhør med hans klient de nærmeste dagene.

- Hva som skjer konkret mot den varetektsfengslede og andre personer kan vi ikke si noe om. Det er det i prinsippet lagt lokk på, sier Grönskog.

- Vi har et antall høyinteressante personer som vi arbeidet med. Forøvrig har vi ingenting å opplyse.

Politiet ber om flere tips, og for å få inn flere har de i helga en bil som tar imot tips oppstilt i Hamngata utenfor NK i Stockholm.

Sliter

Ifølge svenske medier har politiet svake beviser mot 35-åringen. DNA-prøvene skal så langt ikke ha knyttet 35-åringen til drapet.

Dessuten hevder flere vitner, og dessuten 35-åringens bekjente, at det ikke er 35-åringen som er på bildene fra overvåkingskameraene på NK-senteret.

Expressen skriver at observasjoner fra vitner som har pekt ut 35-åringen er grunnlaget for varetektsfengslinga.

I tillegg skal det knytte seg flere uklarheter til mannens egen forklaring om sine bevegelser på drapsdagen. Mannen skal ha gitt flere motstridende opplysninger.

- Det finnes ingen ting som knytter min klient til den denne forbrytelsen, sier forsvarer Gunnar Falk. Han avgjorde i går i samråd med sin klient å ikke påkjære varetektsfengslinga.

Flere svenske eksperter peker også på at en uke i varetekt er uvanlig lite, og at det bare tyder på at politiet har få bevis.

Den siktede 35-åringen hevder på sin side at han aldri var inne på kjøpesenteret NK i sentrum av Stockholm.

<B>-TYNNE BEVIS:</B> Advokat Gunnar Falk hevder politiet har tynne bevis mot 35-åringen. Så langt har ikke DNA-analysene vist samsvar. Politiet etterforsker nå 35-åringens kamerat som vitner mener var sammen med mannen rett før knivdrapet på Anna Lindh.
I RETTEN I GÅR:</B> 35-åringen fikk ei uke i varetekt. Politiet har det travelt med å samle bevis.