35 barn frosset i hjel

Afghanistan opplever sin kaldeste vinter på 15 år.

I KULDA. Denne lille familien forsøker å holde varmen rundt et bål i en flykningleir i Kabul. Kulda tar stadig flere liv i Afghanistan. Bare i løpet av de siste to dagene har 35 barn mistet livet i forskjellige avsidesliggende distrikter i Badakhshan-provinsen. Foto: EPA/Sabawoon/Scanpix
I KULDA. Denne lille familien forsøker å holde varmen rundt et bål i en flykningleir i Kabul. Kulda tar stadig flere liv i Afghanistan. Bare i løpet av de siste to dagene har 35 barn mistet livet i forskjellige avsidesliggende distrikter i Badakhshan-provinsen. Foto: EPA/Sabawoon/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bare i løpet av de siste to dagene har 35 barn mistet livet i Badakhstan-provinsen nordøst i Afghanistan. Barna har frosset i hjel, skriver AFP.

De døde barna tilhørte fire forskjellige avsidesliggende distrikter i Badakhshan-provinsen. Store smømengder har ført til at veier i provinsen har blitt stengt de siste dagene.

- Vi har bare fått satt opp noen få klinikker hvor vi har kunnet hjelpe barna der, sier den lokale legen Noor Khawrin til AFP.

Dødsfallene skjer bare ei uke etter at landets helsedepartement opplyste at nesten 40 barn var døde av kulde den siste måneden, over halvparten av dem i flyktningleirer i utkanten av Kabul.

Kaldest på 15 år Afghanistan opplever sin kaldeste vinter på 15 år, og verken regjeringen i  landet eller internasjonale hjelpeorganisasjoner har greid å finne en løsning på krisa.

Myndighetene hindrer internasjonal hjelp, heter det i en rapport som var gjengitt på nettsidene til Amnesty International torsdag.

Malgler mat og brensel Amnestys generalsekretær i Norge John Peder Egenæs mener at Norge og andre land med soldater og hjelpearbeidere i Afghanistan ikke kan godta at landets myndigheter hindrer hjelp til internt fordrevne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer