Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

35 døde i uværet på Filippinene

Regjeringen har erklært unntakstilstand.

TYFON OG FLOM: Etter at tyfonen Melor vasket over landet tidligere i uken, har uværet fortsatt i form av kraftig nedbør. Flere har mistet livet. Foto: EPA/FRANCIS R. MALASIG
TYFON OG FLOM: Etter at tyfonen Melor vasket over landet tidligere i uken, har uværet fortsatt i form av kraftig nedbør. Flere har mistet livet. Foto: EPA/FRANCIS R. MALASIG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødstallet etter tyfonen Melors herjinger på Filippinene fortsetter å stige. Så langt er minst 35 meldt omkommet, og regjeringen har erklært unntakstilstand.

Etter at Melor vasket over landet tidligere i uken, har uværet fortsatt i form av kraftig nedbør. Flere mennesker har druknet, mens en del har mistet livet etter å ha blitt truffet av løse gjenstander som har fløyet gjennom luften.

Ifølge den nasjonale etaten for krisehåndtering er over 160.000 hus ødelagte eller skadde siden stormen traff Filippinene i starten av uken. De økonomiske tapene i det fattige landet er så langt beregnet til rundt 350 millioner kroner.

Uværet har også etterlatt store deler av landet uten strøm og kommunikasjonslinjer. President Benigno har erklært unntakstilstand i de hardest rammede områdene for å sikre levering av nødvendig hjelp til ofrene.

Regnværet over øylandet er fortsatt ikke over, men det ventes bedre tider innen helgen er omme.

- Nesten hele Filippinene opplever regn, og det kan komme flere oversvømmelser. Vi venter at nedbørsmengdene vil nå toppen i dag (lørdag), og at været vil bli bedre fra i morgen, sier statsmeteorologen Robert Badrina til nyhetsbyrået AFP.

Hundretusenvis av mennesker i landet er evakuert den siste uken og oppholder seg nå i skoler og andre midlertidige sentre.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media