35 drept i selvmordsaksjon

Det verste angrepet i Afghanistan siden invasjonen i 2001.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Minst 35 mennesker ble drept i en selvmordsaksjon mot en politibuss i Kabul søndag, opplyser afghanske myndigheter.

nowlaugen

Den voldsomme eksplosjonen rystet Kabul 8.10 i dag morges, melder Ap. Bomben eksploderte i sentrum av den afghanske hovedstaden.

Angrepet skal være det dødeligste i Kabul siden Taliban ble kastet ut i 2001, melder BBC. Nyhetsbyrået AFP skriver at angrepet er det verste i sitt slag i Afghanistan siden invasjonen i 2001.

- Over 35 mennesker ble drept, opplyser kriminalsjef Ali Shah Paktiwal.

Fazel Rahim, en doktor fra det nærmeste sykehuset, sier de har over 18 lik liggende i bakgården. Samtidig behandler de mer enn 35 hardt skadde inne i bygningen.

- De fleste er svært alvorlig skadd, sier Rahim.

Taliban-opprørere har fortalt BBC at det er de som står bak angrepet - det femte angrepet på bare tre dager.

Les alle artiklene fra Afghanistan her!

TALIBAN-ANGREP: En talsmann for Taliban-geriljaen sier det var den som sto bak angrepet. Den ytterliggående islamistiske bevegelsen har også tatt på seg ansvaret for en rekke andre selvmordsaksjoner den siste tiden. Foto: SCANPIX
TALIBAN-ANGREP: En talsmann for Taliban-geriljaen sier det var den som sto bak angrepet. Den ytterliggående islamistiske bevegelsen har også tatt på seg ansvaret for en rekke andre selvmordsaksjoner den siste tiden. Foto: SCANPIX Vis mer

NTB skriver at mange av de drepte er politifolk, og det skal også være politirekrutter blant dødsofrene. Et ukjent antall mennesker er såret, og tilstanden skal være alvorlig for flere av dem.

Den 45 seters bussen ble totalt ødelagt i eksplosjonen, som ble utløst utenfor politihovedkvarteret i Kabul. Like i nærheten ligger et populært marked, og øyenvitner sier tilfeldig forbipasserende kan ha blitt rammet. To minibusser fikk omfattende skader i eksplosjonen.

Nyhetsbyrået Ap skriver at per 15. juni var minst 307 afghansk sikkerhetspersonell drept så langt i år.

35 drept i selvmordsaksjon
TOTALT ØDELAGT: Den 45 seters bussen ble totalt ødelagt i eksplosjonen, som ble utløst utenfor politihovedkvarteret i Kabul. Like i nærheten ligger et populært marked, og øyenvitner sier tilfeldig forbipasserende kan ha blitt rammet.
FEM PÅ TRE DAGER: Søndagens bombeaksjon var det femte selvmordsangrepet i Afghanistan på tre dager.
MANGE ER SÅRET: Mange av de drepte er politifolk, og det skal også være politirekrutter blant dødsofrene. Et ukjent antall mennesker er såret, og tilstanden skal være alvorlig for flere av dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer