35 evakuert etter brann i Frogner-bygård

- Folk sto på verandaene og ropte på hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 35 personer måtte evakueres da det brøt ut brann i en bygård i Mogens Thorsensgate på Frogner i Oslo i natt. Politiet ble varslet om brannen klokken 4.49.

- Da vi kom til stedet sto det flammer ut av vinduet i en leilighet i tredje etasje. Det virket ganske dramatisk. Flere folk som sto på verandaene i etasjene over og ropte på hjelp. På grunn av mye røykutvikling og varme i gangene og trappene kom de seg ikke ut, forteller operasjonsleder Even Gjørstad til Dagbladet.no.

Etter relativt kort tid fikk klarte brannvesenet få kontroll over flammene.

- Klokken 5.12 meldte de at brannen var slokket. Men fortsatt var det mye røyk, sier operasjonslederen.

Syv personer er kjørt til legevakta og én person fraktet til sykehus etter brannen. Det er uvisst hvor alvorlig skadene deres er.

Ifølge Roger Melby i Oslo brannvesen rakk aldri brannen å spre seg videre fra leiligheten der den trolig oppsto.

- Jeg har ikke fått tilbakemelding på skadeomfanget ennå, men det er bare brent i en leilighet. Trolig er det røykskader på flere leiligheter, sier han.

35 EVAKUERT:  7 personer er fraktet til legevakta og en person til sykehus etter en brann på Frogner i natt. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
35 EVAKUERT: 7 personer er fraktet til legevakta og en person til sykehus etter en brann på Frogner i natt. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
35 evakuert etter brann i Frogner-bygård