Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danmark:

3,5 kilo og 7000 kalorier

Hittil har bare én person klart å spise hele isen.

SVÆR: Det er ikke offisielt bekreftet, men monsterisen «Humlum Isbjerg» ligger an til å være Danmarks største is. Foto: Humlum Fiskerleje & Camping
SVÆR: Det er ikke offisielt bekreftet, men monsterisen «Humlum Isbjerg» ligger an til å være Danmarks største is. Foto: Humlum Fiskerleje & Camping Vis mer

Hvis du er en av dem som har planlagt en tur til Danmark i sommerferien, og er glad i is, så er kanskje denne varianten noe for deg.

En campingplass i Humlum, nordvest i Danmark, vekker nå oppsikt etter at de lanserte isen «Humlum Isbjerg», skriver blant annet danske TV 2.

Isen, som serveres i kjeks, består av 30 forskjellige iskuler, softis, og seks danske flødeboller. Kreasjonen er toppet med danskenes kjente istilbehør: «guf».

Den rosa «gufen» er en blanding basert på eggehvite og sukker.

Den gigantiske isen veier 3,5 kilo og inneholder 7000 kalorier. Prisen er 250 danske kroner.

Eieren av campingplassen, Lærke Lützen-Laursen, sier til danske TV Midtvest at de fikk ideen etter at sønnen hennes hadde sett en liknende is på YouTube.

- Han så en video fra Bornholm (dansk ferieøy. journ.anm.) med den største isen. Da tenkte vi at den måtte vi kunne slå, sier hun.

Selv hadde de håpet at de kanskje kunne klare selge mellom åtte og ti, men Lützen-Laursen sier at de så langt har solgt nærmere 40. Likevel er det bare én person som har klart å spise hele isen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!