35 millioner kroner på Utøya-konto

- Det er mye penger, og vi er veldig takknemlig for alle bidrag som har kommet inn, sier Gro Bratteli Jamholt.

35 MILLIONER PÅ UTØYA-KONTO: 35 millioner kroner har strømmet inn til fondet som AUF opprettet til gjenreising av Utøya. Bildet viser Utøya i august en måned etter terroren. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
35 MILLIONER PÅ UTØYA-KONTO: 35 millioner kroner har strømmet inn til fondet som AUF opprettet til gjenreising av Utøya. Bildet viser Utøya i august en måned etter terroren. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

35 millioner kroner har strømmet inn til fondet som AUF opprettet til gjenreising av Utøya.

- Det er mye penger, og vi er veldig takknemlig for alle bidrag som har kommet inn, sier prosjektleder Gro Bratteli Jamholt i 22. juli-fondet til gjenreising av Utøya til Bergens Tidende.

Enkelte av bygningene på øya i Tyrifjorden skal rives og bygges på nytt, blant annet Kafébygget der 13 personer ble drept. I AUF er man imidlertid ikke blitt enige om hvordan pengegavene konkret skal brukes.

- Vi er enige om at Kafébygget skal rives, men det vil ta en stund før vi begynner å bygge. Når det gjelder hva som skal gjøres ellers, så er vi ikke helt i mål ennå. Vi har så vidt startet arbeidet med å søke Hole kommune om de nødvendige tillatelser, sier Jamholt.

Hun ønsker ikke å komme med noen spådom om totalbudsjettet.

Petter Stordalen har alene gitt 5 millioner kroner til fondet, mens LO har spyttet inn 10 millioner. Jamholt opplyser at over 13 millioner kroner er på bok akkurat nå, men at innsamlingsaksjonen som LO har igangsatt er kommet opp i 22 millioner.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer