Gjengs leie

35 millioner til tilbakebetaling av husleie

Oslo kommune jobber med å rydde opp i kontraktskaoset, og bevilger 35 millioner til tilbakebetaling av overdimensjonert husleie.

PRØVER Å FÅ OVERSIKT: Næringsbyråd Marthe Scharning Lund jobber med en utredning av dagens prisordning for kommunale boliger. I mellomtiden bevilger hun 35 millioner ekstra i tilbakebetalinger. Foto: John Terje Pedersen / Sturlason / Oslo kommune
PRØVER Å FÅ OVERSIKT: Næringsbyråd Marthe Scharning Lund jobber med en utredning av dagens prisordning for kommunale boliger. I mellomtiden bevilger hun 35 millioner ekstra i tilbakebetalinger. Foto: John Terje Pedersen / Sturlason / Oslo kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Debatten har rast om Oslo kommunes utleiepraksis for kommunale boliger de siste månedene, da det ble kjent at mange utviklingshemmede hadde opplevd en voldsom prisøkning siden 2017, etter innføring av gjengs leie, som tilsvarer markedsleie.

Mange fikk betalingsproblemer og kraftige innstramminger i økonomien. Utviklingshemmede Vegard Kile ble truet med utkastelse dersom han ikke betalte den utestående leia.

I slutten av februar var det rigget for oppvaskmøte i bystyresalen i rådhuset. Byrådsleder Raymond Johansen slo fast at hans eget forslag fra 2016 om å skru opp husleia var feil, og et samlet bystyre vedtok å fryse ordningen ut året. Leia skulle justeres ned til opprinnelig nivå, og beboerne skulle få tilbake mellomlegget.

Den siste tida er det imidlertid flere som har opplevd at dette ikke har skjedd. Når revidert budsjett legges fram torsdag, legger byrådet derfor inn 35 millioner til tilbakebetaling av husleie til beboere som skal ha fritak fra å betale markedspris.

Jobber med å få oversikt

- Da man opphevet unntaksbestemmelsen som gjorde at noen fikk fritak fra gjengs leie, viste det seg å omfatte flere kontrakter enn det bystyret trodde. Derfor har vi ønsket å reversere vedtaket. Det er det vi sikrer penger til, sier næringsbyråd Marthe Scharning Lund til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer