Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

35 omkomne i gruveulykke i Kina

44 arbeidere er innesperret i gruva, opplyser kinesiske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En gasseksplosjon i en kullgruve i Kina har kostet minst 35 mennesker livet. 44 arbeidere er innesperret i gruva, opplyser kinesiske myndigheter.


Ulykken skjedde tirsdag morgen i Pingdingshan By i den sentrale provinsen Henan. 14 arbeidere skal ha klart å komme seg ut av gruva, som opereres av et lite, lokalt selskap.


Redningsarbeidere lette tirsdag etter de savnede gruvearbeiderne. Ifølge nyhetsbyrået Xinhua pågår det utbedringsarbeid i anlegget, og de lokale myndighetene skal ikke ha gitt tillatelse til at driften kunne gjenopptas.


De kinesiske kullgruvene har den verste ulykkesstatistikken i verden. Både manglende regulering og en voldsom etterspørsel etter kull holdes fram som årsaker til de mange ulykkene.


Over 3.000 mennesker omkom i gruvene i fjor. Behovet for kull, en energikilde som fører til store utslipp av klimagassen CO2, er stort i Kina på grunn av landets sterke økonomiske vekst.


(NTB)

 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media