35 personer ble hengende i Fjellheisen i Tromsdalen

35 passasjerer ble hengende flere timer mellom himmel og jord i Fjellheisen i Tromsdalen i dag. Redningsarbeidet gikk meget sakte; etter seks timer var det fremdeles 18 personer igjen i heis-gondolene. Ingen kom til skade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gondolene, som frakter folk opp til fjellet Fløya, stoppet på grunn av maskinsvikt klokka 14.15. Deretter gikk det mer enn halvannen time før politiet ble varslet, like før klokka 16.

Det skal ha vært tilløp til panikk i gondolene etter at de stoppet. Mange av passasjerene kom fra et cruiseskip som søndag lå ved kai i Tromsø. Mange av dem skal være eldre mennesker.

Gondolene hadde redningsvinsjer om bord, men vinsjene gikk etter kort tid i stå, opplyser politiet.

- Vi vet ikke riktig hva som har skjedd, men teknikken har ihvertfall sviktet, sier politiførstebetjent Hein Davidsen ved Troms politistasjon.

Etterhvert ble en gruppe fjellklatrere sendt opp i fjellsida for å hjelpe til med å fire passasjerene ned. Et Sea King-redningshelikopter ble sendt fra Bandak flystasjon for å hjelpe til med å frakte de evakuerte ned til vei. Området der passasjerene hentes ned er ulendt.

Et 70-tall personer befant seg søndag kveld på toppen av Fløya i påvente av å bli hentet ned.

(NTB):