35 skadd da okseløp-tribune kollapset

35 mennesker ble skadd, to av dem alvorlig, da en tribune raste sammen under okseløpet i Motilla de Palancar i Midt-Spania i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de skadde var også et fem år gammelt barn, opplyste talsmenn for det lokale politiet. Årsaken til ulykken var mandag ikke brakt på det rene, men tribunen som raste sammen, var blitt fornyet for bare tre år siden.

To utenlandske turister ble mandag skadd i det mer berømte okseløpet i Pamplona i de nordlige deler av Spania. Profesjonelle okseløpere krevde etter dette at reglene for deltakelse i løpet må strammes vesentlig inn. Uerfarne og mindre edru utlendinger på ferie bør ikke få delta i løpet, sier disse spanske ekspertene. Det bør stilles større krav til deltakelse enn at man har hår på brøstet og mer eller mindre begrunnet selvtillit, sier proffene.

Macho-talsmenn avviser på sin side indignert påstander om at det er like mandig å ramle ned fra en tribune og slå seg, som det er å bli stanget og trampet på av en okse. Ernest Hemingway datt aldri ned fra en eneste tribune i hele sitt liv, blir det påpekt.

(NTB-DPA)