350 000 mister all hjelp i Darfur

Flyktninghjelpen må trekke seg ut. Leirene forfaller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flyktninghjelpen har forgjeves jobbet med å få lov til å drive flyktningeleirene i Darfur. Men myndighetene i Sudan kommer ikke nå med noe svar, og nå ser organisasjonen ingen annen råd enn å avslutte hjelpearbeidet og trekke seg ut av Darfur, skriver organisasjonen i en pressemelding.

- Jeg var nettopp i Darfur og i leirene har folk ingenting. Ingen organisert matutdeling, vannutdeling, ikke noe medisinsk hjelp eller opplegg for latriner. Sykdommer sprer seg og folk sulter. Det er helt forferdelig, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Tomas C. Archer til Dagbladet.no.

Leirene forfaller uten hjelp

Han forteller at i de leirene som Flyktninghjelpen har drevet har strukturen kommet på plass, mat- og vannutdeling blitt etablert og medisinsk hjelp og latriner er på plass.

- Når folk får mat og hjelp får de overskudd til å tenke politisk, de har organisert seg og begynner å stille krav til myndighetene. Dette ønsker ikke mynighetene, og jeg tror det er mye av grunnen til at de ikke vil ha oss der, sier Archer.

300 000 mennesker bor i dag i leire drevet av Flyktninghjelpen og 50 000 er avhengig av matutdelingen deres. Nå mister disse menneskene all hjelp. Bare i Kalma leir vil 100 000 nå måtte klare seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.