Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

3500 svensker savnet

Flodbølgen er den største katastrofen som har rammet svenskene på nærmere 100 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Av de land som hadde turister i Thailand er Sverige hardest rammet. Phuket har i en årrekke vært svenskenes favorittreisemål, og flere tusen svensker befant seg i kystområdet da flodbølgen kom. Statsminister Göran Persson forbereder sine landsmenn på det verste.

Tomme stoler

- Dette er en uvanlig alvorlig og dyster situasjon, sier Persson. I går var dødstallene i Sverige oppe i 44 personer, men Persson varsler nå svenskene om at tallene kan bli mye høyere, ifølge Aftonbladet.se.

- Det står klart for oss hva som er i ferd med å vokse fram. Alle forstår at det dreier seg om hundrevis. Men vi frykter at flere tusen svensker kan være døde, sier Persson.

- Det kommer til å være mange tomme stoler i skoler og på arbeidsplasser, og uvissheten kommer til å vare lenge.

I dag bekreftet svensk UD at 3500 svensker er savnet, ifølge Expressen.se. Til sammenligning er 462 nordmenn savnet.

Flyr ned kister

Katastrofen er den verste som har rammet Sverige på nærmere 100 år. Vi må tilbake til 1900-tallet da omkring 38.000 døde av spanskesyken for å få et høyere tall. Da Estonia forliste for ti år siden omkom 501 svensker.

Usikkerheten omkring de savnede svenskene er imidlertid stor. Mennesker som reiser på egen hånd kan ha latt være å melde fra om at de har reist ut av landet. Senere i dag håper utenriksdepartementet på å kunne legge fram en mer fullstendig liste. UD vurderer også om de skal offentliggjøre lister over alle de savnede.

I dag flys 150 kister og nærmere 270 liksekker til Thailand på oppdrag av UD.

SØRGER:</B> En svensk turist sørger etter å ha mistet mann og barn. I dag flys 150 kister til Sverige. UD vurderer om de skal offentliggjøre lister over alle de 3500 savnede.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media