353 millioner kroner i erstatning

Antonio Lopez Chaj ble hjerneskadet etter barslagsmål.

PRESSEKONFERANSE: Antonio Lopez Chaj (t.v.) og broren Pedro Chang (t.h.) møtte pressen mandag for å fortelle om erstatningssaken. Foto: Nick Ut/AP/NTB SCANPIX
PRESSEKONFERANSE: Antonio Lopez Chaj (t.v.) og broren Pedro Chang (t.h.) møtte pressen mandag for å fortelle om erstatningssaken. Foto: Nick Ut/AP/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 43 år gamle mannen, som fikk en hjerneskade etter å ha havnet i et slagsmål på en bar, får nå erstatning melder avisen U-T San Diego.

Halve hodeskallen er klemt inn og hjernen har tatt så stor skade at han ikke lenger kan snakke.

Mandag møtte Antonio Lopez Chaj og broren Pedro Chang pressen for å annonsere utfallet av saken som har gått i retten i Torrance, Los Angeles.

En bartender og en sikkerhetsvakt gikk til angrep på to av Chajs slektninger. Da Chaj forsøkte å komme mellom dem, ble han selv angrepet av sikkerhetsvakten. Ifølge advokatene til den en 43 år gamle mannen, ble han slått med batong, sparket i hodet åtte ganger og fikk hodeskallen knust mot fortauet fire ganger.

- Slutt å slå nevøene mine, skal Chaj ha ropt da han forsøkte å bryte opp slåsskampen, følge advokatene.

De to nevøene og Chaj jobbet som malere og besøkte baren, som lå i nærheten av stedet de arbeidet.

Sikkerhetsvakten og bartenderen, som provosterte til slåsskamp, er sporløst forsvunnet, sier Chajs advokat.

Søksmålet var derfor retten mot vekterselskapet som ansatte sikkerhetsvakten. Emerson Quintanilla jobbet for det private sikkerhetsselskapet DGSP Security and Patrol Services.

Ifølge mannens advokat er 353 millioner kroner blant de største erstatningssummene til en enkeltperson i delstaten California. De venter dermed en anke fra selskapet og flere forhandlingsrunder før Chaj mottar pengene.