TO DREPT: En mor og hennes sønn ble drept på Ikea i Västerås 10 august. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP / NTB Scanpix
TO DREPT: En mor og hennes sønn ble drept på Ikea i Västerås 10 august. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP / NTB ScanpixVis mer

36-åring erkjenner begge Ikea-drapene

Under fengslingsmøtet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tiende august ble en mor på 55 og hennes 28 år gamle sønn drept på Ikea i Västerås. Nå erkjenner en av to siktede skyld i saken.

Det bekrefter den 36-åringe eritreerens advokat.

- Han erkjenner at han har gjort seg skyldig i to drap på varehuset Ikea i Västerås, noe som innebærer at han godtar varetektsfengsling, sier advokat Per-Ingvar Ekblad ifølge Expressen.

- En risiko i det fri Kvart på fire i dag startet fengslingsmøtet i Västmanlands tingrett.

- 36-åringen skal trolig fengsles og er for øyeblikket mistenkt for to drap som skjedde den 10. august. Hvis han hadde vært på frifot hadde det vært risiko for at han kunne ødelegge bevis eller på annet hvis hindrer etterforskningen, sier Eva Morén, aktor i saken.

Hun tror også at det er en fare for at 36-åringen vil begå ulovlig aktivitet dersom han ikke er i fengsel, skriver Expressen.

23-åring nekter skyld Den andre siktede, en 23 år gammel mann, i mandagenss dobbeldrap nekter fortsatt skyld i saken, bekrefter politiet til den svenske avisen.

Drapsvåpnene i saken skal ha vært Ikeas egne kniver.

Politiet går ut fra at de to ofrene ble tilfeldig utvalgt. Motivet for drapene er ikke brakt på det rene.

- Det er ingen politiske overtoner som vi har kunnet avdekke hittil, men de siktede er altså to personer fra Eritrea, og det er ingen forbindelse mellom de siktede og ofrene, sier Per Ågren i Västerås-politet klokka 12 tirsdag.

Hovedmistenkt skulle utvises Begge skal ha vært beboere ved et asylmottak i Arboga.

36-åringen skulle utvises fra Sverige innen kort tid før mandagens hendelser, skriver Aftonbladet.

- Personen var på vårt kontor i Västerås og var der i kontakt med personell fra Migrationsverket, sier etatens pressesjef Fredrik Bengtsson til avisa.

Dagbladet kommer med mer.