Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

36-åring siktet for drapet på Tina Jørgensen, 15 år etter at hun forsvant

Pågrepet i hjemmet sitt.

FUNNET DØD: Tina Jørgensen fra Stavanger. Foto: Privat / NTB Scanpix
FUNNET DØD: Tina Jørgensen fra Stavanger. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på den 20 år gamle kvinnen.

Det melder Rogaland politidistrikt torsdag formiddag, femten år etter at Tina Jørgensen forsvant fra Stavanger sentrum i september 2000.

20-åringen ble ved en tilfeldighet funnet drept og skjult i en kum ved Bore kirke i Jæren, tre mil utenfor Stavanger, 26. oktober samme år. Kvelden hun forsvant, hadde hun vært på en bytur sammen med kjæresten. 

Kjæresten ble siktet og tiltalt i saken, men saken ble henlagt og mannen renvasket for mistanke.

Til NRK sier moren til Tina at det ikke er kjæresten som nå er siktet.

Sitter i arresten «Hva som skjedde før hun ble plassert i kummen, har vært et mysterium for politiet», skriver politiet i pressemeldingen. Drapet på Jørgensen er ett av landets uløste drapssaker.

Mannen ble pågrepet i sin bopel i Vest-Agder onsdag 16. september klokka 09.40. Derfra ble han fraktet til politihuset i Stavanger, hvor han satt i avhør i flere timer.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med forsvarer Odd Rune Torstrup, men han kan foreløpig ikke besvare henvendelsene. 

- Mannen sitter i arrest og vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen, sier Herdis Traa, politiadvokat ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt.

- Ikke nødvendigvis Politiet tok opp saken på nytt i mars 2013, etter å ha mottatt mange tips over en lengre periode. En etterforskningsgruppe jobbet fram til september med ulike spor, og særskilt med kartlegging av Tinas siste bevegelser, men det framkom ingen opplysninger som kunne føre til en oppklaring av saken, skriver de videre.

- Vi kommer ikke nødvendigvis til å oppklare hvem som drepte Tina Jørgensen, men vi kommer i alle fall til å være trygge på at det ikke er noen opplysninger i saken som ikke er gått videre på, sa politiinspektør Ernst K. Rossebø da saken ble gjenopptatt i februar for to år siden.

- Vi har håp om å oppklare denne saken, sier Bjørn Kåre Dahl, leder for personseksjonen ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt nå.

Politiet varsler samtidig en pressebrief på politihuset i Stavanger klokka 11.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling