<strong>FØRST UT:</strong> Advokat Odd Rune Torstrups klient, den første som ble pågrepet i saken på onsdag, er først ut i Stavanger tingrett fredag. Deretter framstilles 36-åringens tre kamerater fra samme område på Sørlandet.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FØRST UT: Advokat Odd Rune Torstrups klient, den første som ble pågrepet i saken på onsdag, er først ut i Stavanger tingrett fredag. Deretter framstilles 36-åringens tre kamerater fra samme område på Sørlandet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

36-åringen: - Han vet ikke at kameratene er pågrepet for Tina-drapet

Ber om at han fengsles i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Den 36 år gamle mannen som først ble pågrepet i den 15 år gamle drapssaken på Tina Jørgensen (20) onsdag, vet ikke at også tre av hans kamerater er pågrepet og siktet i saken.

Det sier forsvarer Odd Rune Torstrup til Dagbladet i Stavanger tingrett fredag formiddag.

- Han vet ikke at de tre andre er pågrepet, sier Torstrup.

I isolasjon Advokaten er til stede i retten sammen med politiadvokat Herdis Traa, der fengslingsmøtene av de fire drapssiktede mennene møter i dag.

<strong>BA OM LUKKEDE DØRER:</strong> Politiadvokat Herdis Traa i Stavanger tingrett i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BA OM LUKKEDE DØRER: Politiadvokat Herdis Traa i Stavanger tingrett i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

De fire har hver for seg blitt pågrepet og fraktet fra fire forskjellige adresser i Vest-Agder til politihuset i Stavanger, etter at de ble pågrepet i fire ulike aksjoner onsdag og torsdag.

LES OGSÅ: Dette er «kameratgjengen» som er siktet for drapet på Tina (20).

Politiet har siktet de fire kameratene for drap eller medvirkning til drap i Tina-saken fra 2000. Tina Jørgensen ble funnet drept med stump vold og skjult i en kum på Jæren utenfor Stavanger noen uker etter at hun forsvant.

<strong>DREPT I 2000:</strong> Tina Jørgensen (20). Foto: Privat / NTB Scanpix
DREPT I 2000: Tina Jørgensen (20). Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer

Politiet ber om at den 36 år gamle mannen som er først ut, varetektsfensles med brev- og besøksforbud i fire uker. De to første ukene skal være i isolasjon med medieforbud, opplyser Torstrup like etter klokka 10.

Mannen møtte selv ikke opp i retten i dag.

Advokat Torstrup ønsker ikke å svare på om det var hans klient som informerte politiet om kameratene.

Han sa i går at flere mennesker visste om saken, og at flere trolig ville bli innblandet.

- Ja, det er helt riktig, og det er på bakgrunn av den etterforskningen vi har drevet med. Det var derfor vi ikke ønsket å gå ut med så mange opplysninger i går, slik at disse kunne bli pågrepet i fred og ro. Jeg tror ikke flere blir pågrepet nå, men det er det ikke jeg som styrer, sier Torstrup til Dagbladet etter fengslingsmøtet.

Ville ikke utelukke Den 36 år gamle mannen Lyngdal, som politiet sier kjente avdøde, var først ut. Advokat Torstrup ønsker fortsatt ikke å kommentere hvordan hans klient, den første av de fire som ble pågrepet, stiller seg til siktelsen.

<strong>DOMMER:</strong> Arne Trøan Nilsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DOMMER: Arne Trøan Nilsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Han vil heller ikke si om klienten samtykker til varetektsfengsling.

- Han har latt det spørsmålet bli opp til meg. Jeg har gitt uttrykk for at tyngdekraften i en sak som dette er så sterk at man vil bli fengslet, sier Torstrup.

Politiet ba om lukkede dører i det første fengslingsmøtet. 

<strong>PÅGRIPELSE ETTER 15 ÅR:</strong> Politiet i Stavanger innkalte i går til pressekonferanse, da de hadde pågrepet en 36-åring for det 15 år gamle drapet, onsdag. Seinere på kvelden innkalte de til nok en pressekonferanse, da de hadde pågrepet ytterligere tre menn i samme alder. Foto: Tomas Nilsen / NTB Scanpix
PÅGRIPELSE ETTER 15 ÅR: Politiet i Stavanger innkalte i går til pressekonferanse, da de hadde pågrepet en 36-åring for det 15 år gamle drapet, onsdag. Seinere på kvelden innkalte de til nok en pressekonferanse, da de hadde pågrepet ytterligere tre menn i samme alder. Foto: Tomas Nilsen / NTB Scanpix Vis mer

Seinere i dag framstilles to andre 36-åringer for varetektsfengsling, før en 39 år gammel mann framstilles.

Advokat Olav Sylte, som forsvarer 39-åringen, bekrefter overfor Dagbladet at hans klient nekter straffskyld. Det er fortsatt ukjent hvordan de tre andre stiller seg til siktelsene. 39-åringen framstilles for varetektsfengsling klokka 12 i samme tingrett.

Onsdag morgen klokka 09.40 ble den første personen, 36-åringen, pågrepet i sitt hjem i Lyngdal. Politiet gikk først ut med meldingen torsdag formiddag, og sa da at de ikke utelukket at det var flere involverte.

Tina Jørgensen-drapet:

• 20 år gamle Tina Jørgensen forsvant etter å ha vært på byen med kjæresten sin, natt til søndag 24. september 2000.

• Hun ble sist sett på Burger King den natta.

• Ved en tilfeldighet ble hun funnet skjult i en kum ved Bore kirke på Jæren, tre mil unna, 26. oktober samme år.

• Jørgensens kjæreste ble siktet i saken, men ble seinere renvasket og sjekket ut av saken.

• Politiet tok opp saken på nytt i mars 2013, etter å ha mottatt flere tips i saken.

• En etterforskningsgruppe jobbet fram til september med ulike spor, deriblant kartlegging av kvinnens siste bevegelser, men de kom ingen sted.

• Nylig mottok politiet tips som har ført til pågripelsen av en 36 år gammel mann fra Lyngdal i Vest-Agder.

• Onsdag 16. september i 09.40-tida gikk politiet til pågripelse av mannen i hans hjem i Vest-Agder.

• Mannen har tidligere ikke vært i politiets søkelys i drapssaken, hverken som vitne eller siktet.

• Både politiet og mannens forsvarer, Odd Rune Torstrup, bekrefter at avdøde og den pågrepne mannen kjente hverandre.

• Pågripelsen av den første mannen ble først gjort kjent av politiet torsdag 17. september.

• Samme dag, torsdag klokka 16.15 ble ytterligere en mann, også han 36 år gammel, ble pågrepet i Kristiansand.

• Mann nummer tre ble pågrepet 17.55 hjemme i sin egen bolig. Også han er født i 1979.

• Mann nummer fire, en 39-åring, ble pågrepet samme kveld klokka 19.50. Han nekter straffskyld.

• Politiet har siktet alle de fire mennene for drap eller medvirkning til drap.

LES OGSÅ: Dette er «kameratgjengen» som er siktet for drapet på Tina (20).

LES OGSÅ: - Tina-drapssiktede dro ofte til Stavanger for å feste.

Bare timer etter at Rogaland politidistrikt meldte om den første pågripelsen, kom meldingen om at politiet hadde pågrepet enda en mann for drapet, også han 36 år gammel. Han ble pågrepet i Kristiansand.

- Festet i Stavanger Etter det Dagbladet erfarer alle tilhørt den samme vennegjengen.

En kilde som har stått nær deler av vennegjengen, forteller til Dagbladet at de ofte dro for å feste i Stavanger på starten av 2000-tallet.

LES SAKEN: - Tina-drapssiktede dro ofte til Stavanger for å feste.

Mann nummer tre ble pågrepet 17.55 hjemme i sin egen bolig. Også han er født i 1979. Mann nummer fire, en 39-åring, ble pågrepet samme kveld klokka 19.50.

<strong>MØTTE PRESSEN I GÅR:</strong> Advokat Odd Rune Torstrup møtte i går pressen, etter at han fikk oppdraget om å forsvare den første av de fire pågrepne mennene fra Sørlandet. Han vil ennå ikke kommentere hvordan klienten stiller seg til siktelsen. Foto: Tomas Nilsen / NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN I GÅR: Advokat Odd Rune Torstrup møtte i går pressen, etter at han fikk oppdraget om å forsvare den første av de fire pågrepne mennene fra Sørlandet. Han vil ennå ikke kommentere hvordan klienten stiller seg til siktelsen. Foto: Tomas Nilsen / NTB Scanpix Vis mer

Ingen av de fire personene som nå er pågrepet og siktet for det 15 år gamle drapet på Tina Jørgensen har vært i politiets søkelys i forbindelse med denne saken.

To av de siktede framstilles for varetekstfengsling klokka 12, mens den tredje framstilles klokka 13.

Dagbladet kommer med mer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer