Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

36-åringen sier han kjente seg igjen på fantomtegninga i 2000. Politiet mener han ikke kan ha sett tegninga den gang

Ble ikke offentliggjort før i 2013.

KJENTE SEG IGJEN: Den 36 år gamle mannen som er siktet for drapet på Tina Jørgensen forteller på et av opptakene som er levert til politiet at han så denne fantomtegninga i 2000. På opptaket forteller han at han er nesten helt sikker på at han er mannen på tegninga. Foto: Politiet / Harald Nygård
KJENTE SEG IGJEN: Den 36 år gamle mannen som er siktet for drapet på Tina Jørgensen forteller på et av opptakene som er levert til politiet at han så denne fantomtegninga i 2000. På opptaket forteller han at han er nesten helt sikker på at han er mannen på tegninga. Foto: Politiet / Harald Nygård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Rogaland-politiet gjenopptok etterforskningen av Tina-saken i 2013 offentliggjorde de en ny fantomtegning (se over). 36-åringen som var den første av de fire som nå er siktet som ble pågrepet sier i et av opptakene som er levert til politiet at han har kjent seg igjen på en av fantomtegninga, som viser en mann med brunt hår, brun skinnjakke og blå dongeribukser.

- Jeg er nesten helt sikker på at det er meg, sier han.

Poltitiet tviler Men han hevder også at han så tegninga allerede i 2000, samme år som Tina Jørgensen ble drept. Han sier han så den fordi politiet hadde den med til Lyngdal, og viste den til personer som kjente Tina der. Tegninga ble laget i 2000, men ikke publisert i media før i 2013. Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl, som var sentral i etterforskningen også den gang, sier han ikke er kjent med at de viste fram tegninga i Lyngdal i 2000, og at ikke tror det stemmer.

- Vi var i Lyngdal da det fortsatt var en savnet-sak, men det var fordi vi prøvde å kartlegge henne og hvor hun kunne være. Det var ingen etterforskning etter mulige gjerningspersoner fra Lyngdal den gang. Det ble først aktualisert i 2015, sier Dahl.

36-åringens forsvarer Odd Rune Torstrup sier han «ikke ønsker å kommentere hva opptakene eventuelt måtte inneholde». 36-åringen selv har ikke ønsket å snakke med Dagbladet. Det er han som snakker i de to opptakene som er blitt overlevert politiet, og som nå er helt sentrale i etterforskningen av det 15 år gamle drapet.

- Beviselig feil Advokat Olav Sylte forsvarer den siktede 38-åringen, som var den fjerde av de siktede som ble pågrepet. Han sa i forrige uke til Dagbladet at han mener det ikke er grunn til å tro på det som kommer fram i opptakene.

- Han har sagt det han har sagt, men det er ikke det samme som at det er sant. Min oppfatning er at det er et forvrengt bilde av virkeligheten. Det er også flere omstendigheter i det som beskrives som er beviselig feil, sier Sylte til Dagbladet.

Politiets etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl sier til Dagbladet at de gjør det de kan for å sjekke innholdet i opptakene.

Mandag meldte Stavanger Aftenblad at 36-åringen skal gjennom en judisiell observasjon, og at han skal undersøkes av to psykologer i nærmeste framtid.

Alle de fire siktede, som ble løslatt fra varetekt for to uker siden og som alle nekter straffskyld, er fra Lyngdal. Tina Jørgensen ferierte i flere år på Rosfjord camping i Lyngdal, og skal ha blitt kjent med noen av de nå siktede mennene der. I tillegg har kilder opplyst til Dagbladet at de fire drapssiktede ofte dro til Stavanger for å feste på starten av 2000-tallet.

TO TEGNINGER: I 2013 gikk politiet ut med to tegninger. Denne tegningen skal være basert på en vitneobservasjon på åstedet. Den andre (øverst i saken) er basert på et vitneobservasjon i Stavanger sentrum på Torget foran Burger King. Foto: Politiet / Harald Nygård
TO TEGNINGER: I 2013 gikk politiet ut med to tegninger. Denne tegningen skal være basert på en vitneobservasjon på åstedet. Den andre (øverst i saken) er basert på et vitneobservasjon i Stavanger sentrum på Torget foran Burger King. Foto: Politiet / Harald Nygård Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!