Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

36 barn kvalt av varmen

Aldri tidligere har så mange amerikanske barn mistet livet etter å ha vært innesperret i kokende personbiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Sommer-Norge har mange reagert på at hundeeiere dreper kjæledyrene sine ved å sperre dem inne i bilene. I USA er problemet langt mer dramatisk.

Så langt i år er 36 barn døde som følge av foreldres skjødesløshet. Og mørketallene er store.

Antall barn som dør innesperret i biler på varme sommerdager har økt gradvis siden myndighetene begynte å registrere dødsfallene på slutten av nittitallet. Mange forstår ikke hvor raskt temperaturen stiger inne i biler som står parkert i sola. Å åpne vinduene på gløtt utsetter bare temperaturstigningen marginalt.

- Den skrikende lærdommen her er aldri å la et barn sitte alene igjen i en bil i det hele tatt, sier professor Jan Null ved universitetet i San Francisco til den britiske avisa The Guardian.

Lovregulert

Ifølge Janette Fennell i interessegruppa Kids and Cars er det ulovlig i ni amerikanske delstater å la barn være alene i et kjøretøy. I California risikerer du å bli bøtelagt om barnet ditt er under sju år og sitter igjen alene.

Men lovreguleringene hjelper ikke om foreldre glemmer at barnet er passasjer.

I forrige uke døde en åtte måneder gammel baby på vei til daghjemmet. Sjåføren var ansatt ved daghjemmet og glemte å levere gutten. På ettermiddagen fant sjåføren ham død i baksetet.