Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 36 drept i angrep mot Aleppo i Syria

Slapp tønner med eksplosiver fra helikopter.

STORE ØDELEGGELSER: Minst 36 mennesker skal være drept etter helikopterangrep i Aleppo i Syria. Foto: REUTERS/Wasim Al-Halabi/NTB Scanpix
STORE ØDELEGGELSER: Minst 36 mennesker skal være drept etter helikopterangrep i Aleppo i Syria. Foto: REUTERS/Wasim Al-Halabi/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 36 mennesker, blant dem 15 barn, skal være drept i helikopterangrep mot områder som opprørerne kontrollerer i Aleppo i Syria.

De ble drept søndag i et angrep der helikoptre fra regimet slapp improviserte tønner med eksplosiver over seks områder øst i Aleppo, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Gruppen har base i Storbritannia og står på opprørernes side.

Aleppo var før borgerkrigen brøt ut et kommersielt sentrum i Syria, men har siden blitt utsatt for massive ødeleggelser. Angrepet kom dagen etter at syrisk Røde Halvmåne leverte mat og medisiner til det sentrale fengselet i Aleppo, som har vært beleiret av opprørerne i åtte måneder.

Søndag sendte FN det første flyet med forsyninger fra Irak til de kurdiske områdene nordøst i Syria. I løpet av de neste dagene skal flere laster med mat og vinterforsyninger flys inn i det krigsherjede landet.

(NTB)