Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

36 evakuert fra brann i Oslo sentrum

Brannens slukket. Tre fikk røyskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det brant i kveld kraftig i en boligblokk i Staffeldtsgate i Oslo. Brannen skal ha startet i en leilighet i 7. etasje.

- 36 personer er evakuert. 8. etasje er nå gjennomsøkt, og vi jobber med å sjekke 7. etasje, opplyser operativ uteleder  Anette Gultvedt til Dagbladet.no

Fem personer måtte klatre ned en stige for å redde seg ut av bygget. Minst tre av dem fikk mindre røykskader og ble behandlet på stedet, skriver Aftenposten.

Folk på stedet, som ligger like ved SAS-hotellet og Holbergs plass, forteller at flere ble evakuert med brannvesenets lifter. Nesten en time etter at brannen startet skal det ennå ha vært synlige flammer.

- Vi har foreløpig ikke kontroll, men jobber nå med å få oversikt på stedet, opplyste brannvakta i Oslo til Dagbladet.no i 20.45-tida.

Rundt 20 minutter senere skal brannvesenet ha fått flammene under kontroll, og politiet meldte i 21.50-tida at brannen var slukket.

Brannårsaken er ikke kjent. Kriminalvakta ved Oslo politidistrikt har mannskap på stedet, men vil vente med i morgen til å undersøke selve brannstedet.

Foto: KRISTIN SVORTE
Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer