36 leiligheter evakuert under brann

Alle beboerne i 36 rekkehusleiligheter kom seg uskadd ut av hjemmene sine etter at det begynte å brenne i et rekkehus på Nesoddtangen i natt. Minst fire leiligheter ble totalskadd i brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Brannen startet i et rekkehus i en rekke med ni leiligheter. Alle beboerne i denne rekken ble evakuert. I tillegg ble beboerne i 27 nærliggende rekkehusleiligheter evakuert fordi det var en fare for at brannen skulle spre seg, sier politioverbetjent Arne Viggo Rognås ved Nesodden lensmannskontor til NTB.

Ingen kom til skade i brannen, men fire leiligheter ble totalskadd.

Ukjent årsak

- Foreløpig vet vi ingenting om årsaken til brannen, men etterforskningen er i gang. Vi har blant annet avhørt beboerne i de leilighetene som er mest rammet av brannen, sier Rognås.

Meldingen om brannen kom inn klokken 2.25. Ifølge politiet hadde brannmannskapene flammene under kontroll en time senere.

Ifølge Oslo brann-og redningsetat fikk brannen så stort omfang fordi flammene spredte seg via loftet mellom leilighetene i rekkehusrekka.

Krisehjelp

Ti mann fra brannvesenet i Oslo bisto brannvesenet på Nesodden i slokkingsarbeidet.

I dag foregikk det fremdeles etterslokking på brannstedet.

De som bor i de 27 omkringliggende rekkehusene kunne da flytte hjem igjen, mens beboerne i de øvrige leilighetene har fått tilbud om losji gjennom Nesodden kommune. Alle de evakuerte, mange av dem barn, fikk også tilbud om krisehjelp natt til torsdag.

(NTB)