«Operasjon Kinder»:

36 pågrepet etter stor­aksjon mot narkoliga

Politiet i Oslo har det siste halvannet året rullet opp en narkotikaliga på Østlandet. 

STOR-BESLAG: I løpet av etterforskningen har politiet tatt beslag i 11 skytevåpen, 180 kilo cannabis, 45 kilo amfetamin og nesten fem millioner kroner i kontanter.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen / NTB scanpix</span>
STOR-BESLAG: I løpet av etterforskningen har politiet tatt beslag i 11 skytevåpen, 180 kilo cannabis, 45 kilo amfetamin og nesten fem millioner kroner i kontanter.  Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen er 36 personer pågrepet, melder VG.

- Vi har hatt en omfattende satsing siden høsten 2015 som i utgangspunktet er gjengrelatert. Dette har så langt resultert i betydelige beslag av våpen, cannabis, amfetamin og kontanter, sier politiinspektør Einar Aas ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til VG.

I løpet av etterforskningen har politiet tatt beslag i 11 skytevåpen, 180 kilo cannabis, 45 kilo amfetamin og nesten fem millioner kroner i kontanter.

I desember ble Steinar Lundeby (61), kjent som spritsmugler gjennom mange år, pågrepet etter at han ble tatt med 16 kilo hasj i bilen. I tillegg ble en reality-kjendis og brødrene hans pågrepet og fengslet.

Torsdag kveld pågrep politiet to medlemmer av A-gjengen: en 37 år gammel norskpakistaner og en 36 år gammel nordmann. Disse to er godt kjent for politiet og ble varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett fredag. Begge nekter straffskyld.

Ifølge TV 2 blir aksjonen kalt «Operasjon Kinder».

(NTB)