STOR-BESLAG: I løpet av etterforskningen har politiet tatt beslag i 11 skytevåpen, 180 kilo cannabis, 45 kilo amfetamin og nesten fem millioner kroner i kontanter.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen / NTB scanpix</span>
STOR-BESLAG: I løpet av etterforskningen har politiet tatt beslag i 11 skytevåpen, 180 kilo cannabis, 45 kilo amfetamin og nesten fem millioner kroner i kontanter.  Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

«Operasjon Kinder»:

36 pågrepet etter stor­aksjon mot narkoliga

Politiet i Oslo har det siste halvannet året rullet opp en narkotikaliga på Østlandet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen er 36 personer pågrepet, melder VG.

- Vi har hatt en omfattende satsing siden høsten 2015 som i utgangspunktet er gjengrelatert. Dette har så langt resultert i betydelige beslag av våpen, cannabis, amfetamin og kontanter, sier politiinspektør Einar Aas ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til VG.

I løpet av etterforskningen har politiet tatt beslag i 11 skytevåpen, 180 kilo cannabis, 45 kilo amfetamin og nesten fem millioner kroner i kontanter.

I desember ble Steinar Lundeby (61), kjent som spritsmugler gjennom mange år, pågrepet etter at han ble tatt med 16 kilo hasj i bilen. I tillegg ble en reality-kjendis og brødrene hans pågrepet og fengslet.

Torsdag kveld pågrep politiet to medlemmer av A-gjengen: en 37 år gammel norskpakistaner og en 36 år gammel nordmann. Disse to er godt kjent for politiet og ble varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett fredag. Begge nekter straffskyld.

Ifølge TV 2 blir aksjonen kalt «Operasjon Kinder».

(NTB)