Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

36 personer innesperret av snøskred

Skred på 150-200 meter sperrer E 16. Må tilbringe natta på fjellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk veimeldingene her:
Følg været for Gram her:

(Dagbladet.no): 36 personer er sperret inne på Filefjell. Et snøskred på mellom 150-200 meter sperrer veien ved Gram i Sogn og Fjordane.

Først lørdag morgen blir det vurdert om veien skal åpnes, og i mellomtiden må de værfaste personer tilbringe natten på fjellet, ifølge NTB.

- Politiet har sørget for at de er tatt hånd om. De er innlosjert på ei hytte. Krisegruppa i Lærdal kommune sørger nå for at de skal få seg mat om kort tid, opplyser operasjonsleder i Sogn og Fjordane til Dagbladet.no.

-  Et ras sperrer veien mellom Borlaug og Maristova. På den andre siden, på Filefjell, har en brøytebil satt seg fast slik at de ikke får åpnet veien. Vi kommer oss verken tilbake til Bergen eller over Filefjell, sier en av de værfaste, Jan Jensen, til NRK.

Han så fram til en fin helg på ski i Hemsedal, men må tilbringe natten i hytte på Maristova.

Jensen opplyser at det blåser friskt, snør og er rundt null grader i området.

- Det har vært snakk om evakuering, men det er litt usikkert. Det blir enten med snøskuter eller helikopter. Men stemningen er god, den. Det er en opplevelse dette også, sier Jensen.

Ifølge operasjonsleder Leif Bell i Sogn og Fjordane politidistrikt er faren for snøras stor, og en vurdering om å åpne veien blir tatt først i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media