36 personer mistet livet, men nå er det dødelige utbruddet over

Sør-Korea mers-fritt.

SMITTEFAREN OVER: Sørkoreanere kan fra nå slutte å bekymre seg for å bli smittet av luftveissykdommen mers, sier landets statsminister. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix
SMITTEFAREN OVER: Sørkoreanere kan fra nå slutte å bekymre seg for å bli smittet av luftveissykdommen mers, sier landets statsminister. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sør-Koreas statsminister Hwang Kyo-ahn kunne tirsdag erklære at det utbruddet av den dødelige luftveissykdommen mers er over.

36 av de 186 smittede pasientene i Sør-Korea har dødd av mers siden det første tilfellet ble påvist 20. mai. Utbruddet er det største utenfor Saudi-Arabia, der det opprinnelig oppsto.

- Etter å ha veid ulike omstendigheter, har det medisinske personellet og regjeringen vurdert at folket nå kan slippe å bekymre seg, sa Hwang ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

Ifølge Yonhap er det ikke registrert nye tilfeller av mers i landet på 23 dager.

Middle East Respiratory Syndrom (mers) overføres ved dråpesmitte og forårsaker lungebetennelse og akutt lungesviktsyndrom. Viruset ble første gang påvist i 2012, og alle som siden er smittet av viruset, har enten selv vært i Midtøsten eller hatt kontakt med personer som har vært der.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer