Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

36 skred på E69 i Finnmark siden helga

Statens vegvesen melder at det i alt har gått 36 skred på E69 i Finnmark de siste dagene. På fylkesvei 173 i fylket har det gått tre skred det siste døgnet.

Fylkesvei 890 over Kongsfjordfjellet i Finnmark var skjærtorsdag stengt på grunn av uvær. Foto: Webkamera / Statens vegvesen / NTB scanpix
Fylkesvei 890 over Kongsfjordfjellet i Finnmark var skjærtorsdag stengt på grunn av uvær. Foto: Webkamera / Statens vegvesen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Skredene har gått over stengte veier. Det viser nødvendigheten av at veiene er stengt, og det viser at skredfaren fortsatt er ekstremt stor, sier Kurt Mørk Eriksen, prosjektleder for drift og vedlikehold i Finnmark, i en pressemelding.

De siste dagene har flere bygder og fiskevær i Nord-Troms og Finnmark blitt isolert som følge av snøskred. De mange stengte veiene gjør også at omkjøringen for enkelte bilister blir på hele 72 mil, skriver NRK.

DRAMATISK: Redningspersonell har filmet fra innsiden av hotellet i Italia der 29 mennesker er savnet etter et snøskred. Video: AP Vis mer

– Statens vegvesen har ansvaret for når veiene stenges og åpnes. Denne avgjørelsen tar vi i samråd med entreprenørene og skredeksperter både internt og eksternt. Vi har full forståelse for at stengte veier får konsekvenser, men vi har ingen andre valg. Sikkerheten er viktigst. Vi stenger når det er nødvendig og åpner ikke før det er forsvarlig å åpne, både av hensyn til de veifarende og egne mannskaper, sier Mørk Eriksen.

Han ber trafikanter som skal ut på veien i de nordligste fylkene, om å følge med på trafikkmeldinger før de drar ut på biltur.

(NTB)

SNØSKRED: På grunn av den store snøskredfaren i fjellene bestilte Statens Vegveset 29. januar i 2013 et helikopter - som fikk i oppdrag å framprovosere et snøskred. Det hele ble ganske så spektakulært. Video: Stian Andreasen Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!