3600 barn fortsatt syke

På sykehus etter å ha fått i seg forgiftede meieriprodukter i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Over 3.600 kinesiske barn og spedbarn er fortsatt på sykehus etter å ha fått i seg forgiftede meieriprodukter, opplyser kinesiske myndigheter ifølge NTB.

Tilstanden er kritisk for tre av de 3654 barna som fortsatt er innlagt, heter det i en kort kunngjøring fra myndighetene torsdag.

Flere enn 53.000 barn ble syke i Kina etter å ha fått i seg meieriprodukter som var forgiftet med stoffet melamin.

Barna utviklet symptomer på nyrestein og nyresvikt etter å ha drukket morsmelkerstatning fra selskapet Shijiazhuang Sanlu Group, men det kjemiske stoffet melamin er også funnet i melkeprodukter fra over 20 andre selskaper.

80 prosent av de syke barna er under to år, meldte helsedepartementet da skandalen ble avdekket i slutten av september.

Sjefen for det kinesiske mattilsynet gikk av som følge av skandalen, også har ført til stor skepsis mot andre produsenter av melkepulver, blant annet matvaregiganten Nestlé.

TIL SYKEHUS: Melkeskandalen i Kina har ført til sykdom og lidelse for flere enn 53.000 barn. Fire har mistet livet. Myndighetene har advart ofrene mot å gå til søksmål, men flere har nå kontaktet advokater. Foto: Frederic J. Brown/Scanpix/AFP
TIL SYKEHUS: Melkeskandalen i Kina har ført til sykdom og lidelse for flere enn 53.000 barn. Fire har mistet livet. Myndighetene har advart ofrene mot å gå til søksmål, men flere har nå kontaktet advokater. Foto: Frederic J. Brown/Scanpix/AFP Vis mer
3600 barn fortsatt syke