37-årig ukrainer innrømmer skyld

Mannen som i forgårs truet med å bombe sentralstasjonen i Stockholm er en utvist asylsøker fra Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forgårs forsøkte han å rane et Forex-kontor og tok to kvinner som gissel på Stockholms sentralstasjon. All trafikk ble stoppet og et stort område rundt stasjonen ble avsperret.

Utvist i februar

Mannen, som ble tatt av politiet i går, er nå identifisert som 37-årige Yuriy Katsin.

Siden arrestasjonen har mannen holdt munn, men i dag gikk han med på å svare på noen få spørsmål.

Nå er han fengslet mistenkt for grovt ran og mennskerov. Mannen er ifølge politiet asylsøker i Sverige og skal ha blitt utvist fra landet i februar. Etter dette er det uklart hva han har foretatt seg. Nå risikerer han å bli siktet for grovt ran og gisseltakingen.

I dag startet fengslingsforhandlingene. Mannen har fått Per Durling som advokat. Han jobber sammen med en tolk.

Gjennom tolken ville han i dag ikke oppgi navnet sitt. Som svar på spørsmål om når han er født sa han bare forrige århundret.

Mannen, med skulderlangt mørkt hår og noen dagers skjeggstubber, hadde på seg lyseblå trøje og treningsbukser i dag. Han satt med nedslått blikk og ristet noen ganger på hodet.

Vise-sjefsanklager Tore Holst krevde fengsel for de alvorlige mistankene, og advokaten hans formidlet at han innrømmet skyld.

Identifisert via fingeravtrykk

Mannen har ikke begått noe straffbart i landet tidligere. Det er ukjent om han har begått lovbrudd utenlands.

Politiet fortsetter avhørene av mannen på torsdag eller fredag.

- Vi har fått et navn og vi tror vi vet hvem han er, sa Tore Holst, visesjefsanklager ved tiltalemyndighetene i Stockholm til TT tidligere i dag.

Ifølge Aftonbladet ble hans identitet fastslått ved hjelp av fingeravtrykk.

Til dette skal politiet ha fått hjelp fra innvandringsmyndigheten. Siden Sverige ble innlemmet i Schengen tas fingeravtrykk av alle asylsøkere. Via en database kan man kontrollere om en person har søkt asyl i et annet Schengenland.

Forhandligene med mannen fortsetter nå bak lukkede dører.

<B>FULL BOMBEALARM:</B> I forgårs stoppet Stockholm opp på mannen som hevdet han hadde en bombe og ville sprenge sentralstasjonen. Etterpå viste det seg at han var ubevæpnet.