Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

37-åring løslatt etter Ammerud-drapet, men må fortsatt sitte i varetekt

Ble pågrepet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - 37-åringen som ble pågrepet i forbindelse med Ammerud-drapet fredag, er løslatt, opplyser hans forsvarer John Christian Elden til NTB.

Mannen nekter straffskyld, og retten mener det ikke er skjellig grunn til å mistenke ham for drap eller medvirkning til drap.

Påtalemyndigheten har anket saken og har bedt om oppsettende virkning. 37- åringen blir dermed sittende i varetekt inntil lagdommerne har vurdert fengslingsspørsmålet — trolig tirsdag.

- Vi tar kjennelsen til etterretning, men er av en annen oppfatning enn domstolen, sier politiadvokat Kari Kirkhorn til NTB.

Hun har fått frist til mandag med å komme med sitt skriv til ankesaken.

Relasjon til siktet kampsportutøver Mannen ble i dag formiddag framstilt for varetektsfengsling. 37-åringen ble i går pågrepet og siket for drap eller medvirkning til drapet på en 34 år gammel mann på Ammerud i Oslo forrige uke. Pågripelsen skjedde fredag.

- Det er en mann som har forklart seg om saken. Jeg kan ikke kommentere saken ytterligere nåværende tidspunkt, sa politiadvokat Kari Kirkhorn ved Oslo politidistrikt til Dagbladet tidligere i dag.

Den 37 år gamle mannen er ikke en av de to personene som ble pågrepet og løslatt i forrige uke, men ble først pågrepet i går.

- Han har forklart seg og knyttet seg til stedet og saken, men har ikke erkjent straffskyld, sier Kirkhorn til NTB.

Mannen skal ha en relasjon til den siktede kampsportutøveren som er siktet og fengslet for drapet, og er en kjenning av politiet, får Dagbladet opplyst.

- Flyttet kofferten Mandag denne uka ble to menn (24 og 26) og en kvinne i starten av 20-åra varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud av Oslo tingrett.

Alle tre er siktet for å ha drept en 34 år gammel mann i en leilighet på Ammerud i Oslo. Liket av mannen ble funnet i en koffert i et skogholt ved Ammerud skole fredag i forrige uke. 

POLITIADVOKAT: Kari Kirkhorn i Oslo politidistrikt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
POLITIADVOKAT: Kari Kirkhorn i Oslo politidistrikt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Hvorfor liket endte i kofferten er ikke helt klart for politiet.

- De har flyttet kofferten et stykke, men det er litt uklart hvorfor de endte der de gjorde, sier politiadvokat Kari Kirkhorn.

Erkjente drapet Totalt er nå fem personer formelt siktet i saken. 24-åringen som disponerte leiligheten der 34-åringen ble drept, har erkjent at han begikk drapet.

De to andre som sitter vartektsfengslet, en 26 år gammel kampsportutøver som fra før er siktet for å ha skutt og skadet en mann, og en kvinne i starten av 20-åra, har forklart at de var på stedet da 34-åringen ble drept, men nekter for å ha medvirket til drapet.

En femte person, en mann i 20-åra som ble løslatt i forrige lørdag, er fortsatt siktet for drap eller medvirkning til drap, får Dagbladet opplyst.

Ber om bilder og video Politiet jobber fortsatt med å tidfeste drapet. Politiet har blant annet hengt opp små plakater i nærområdet der drapet ble begått, med beskjed om at alle som var i Ammerud- og Kalbakken-området fra kl. 10 onsdag 27. april til kl. 07.30 fredag 29. april og som har tatt bilder eller video om å melde seg.

- Vi prøver å kartlegge ulike bevegelser i området på best mulig måte, og har derfor bedt om at de som kan ha tatt bilder eller videoer i et relativt romslig tidsrom om å melde seg, sa Kirkhorn til Dagbladet onsdag.

Den drepte 34-åringen bodde på Kalbakken, like vel Ammerud.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart