Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

37-åringen: - Jeg er ikke gal 64-åringen: - Jeg lå og sov

De to mennene som er siktet for å ha drept Sigrid, kjemper nå for å bli trodd. Mens 64-åringen hevder at han sov, mener 37-åringen at han ikke er gal.

 NEKTER SKYLD:  Både 37-åringen (t.v.) og 64-åringen nekter fortsatt et hver kjennskap til forsvinningen og drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. I dag håper 64-åringen at han blir løslatt av Oslo tingrett.
NEKTER SKYLD: Både 37-åringen (t.v.) og 64-åringen nekter fortsatt et hver kjennskap til forsvinningen og drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. I dag håper 64-åringen at han blir løslatt av Oslo tingrett. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drapsjegerne i Oslo-politiet mener mistanken mot de to drapssiktede mennene er styrket. Likevel skal politiet ikke foreløpig ha noen tekniske beviser som knytter 37-åringen fra Ålesund og 64-åringen fra Vestby direkte til Sigrid.

Politiet mener imidlertid de har tekniske spor som knytter verkstedet, som disponeres av 64-åringen, til funnstedet.

Advokatene Aase Karin Sigmond og Heidi Ysen — som forsvarer Vestby-mannen — har godt håp om at Oslo tingrett vil løslate mannen i dag.

De to erfarne strafferettsadvokatene har de side dagene gått nøye gjennom politiets klausulerte dokumenter.

- Vi er avskåret fra å kommentere dokumentene. Men vi har ikke funnet noe, eller fått noe, som knytter vår klient til Sigrid-saken, sier Aase Karin Sigmond til Dagbladet.

- Må løslates
I dag vil Sigmond og Ysen kreve at Oslo tingrett løslater 64-åringen.

- Det er ikke kommet noen tekniske bevis eller vitneavhør som knytter vår mann til denne tragiske saken, sier Aase Karin Sigmond.

 - INGEN BEVIS:  Advokatene Heidi Ysen (t.v) og Aase Karin Sigmond mener politiet ikke harnoen bevis mot 64-åringen. - Etter vår oppfatning er mistanken svekket, sier Aase Karen Sigmond. Foto: Sara Johannessen / Scanpix
- INGEN BEVIS: Advokatene Heidi Ysen (t.v) og Aase Karin Sigmond mener politiet ikke harnoen bevis mot 64-åringen. - Etter vår oppfatning er mistanken svekket, sier Aase Karen Sigmond. Foto: Sara Johannessen / Scanpix Vis mer

- Men politiet i Oslo hevder at mistanken er styrket mot begge de to siktede?

- Det har vi registrert. Men ikke noe av det som vi har vurdert av dokumenter, knytter vår klient til denne saken. Etter vår oppfatning er mistanken svekket. Derfor må han løslates, sier Sigmond.

64-åringen har forklart til politiet at han lå og sov da Sigrid forsvant. Han har ikke kunnet med sikkerhet si hvor. Men i avhørene med politiet har han forklart at enten lå han på sofaen på kontoret på Ensjø, eller var han på trykkeriet til Schibsted i Nydalen i Oslo.

Drapsetterforskerne har ikke klart å verifisere disse opplysningene.

- Ingen bevis
- Slik vi ser saken, har politiet ikke noe annet på vår klient enn at han er kamerat av 37-åringen, og at han oppholdt seg på verkstedet like ved stedet hvor Sigrid ble funnet da politiet arresterte de to. Men det er i seg selv ikke noe bevis som knytter ham til Sigrid-saken, sier Sigmond.

Politiet skal heller ikke ha tekniske bevis eller vitner som har avgitt forklaringer som knytter 64-åringen til Østensjø kvelden og natta Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant.

Advokatene Sigmond og Ysen mener det er stor mulighet for at Oslo tingrett i dag vil løslate 64-åringen fra varetekt.

- Jeg er ikke gal
De lange politiavhørene med 37-åringen har foreløpig ikke ført til et gjennombrudd i etterforskningen av drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Den tidligere voldsdømte 37-åringen nekter fortsatt ethvert kjennskap til Sigrid-saken.

 - IKKE GAL:  - Vår klient mener politiet og rettspsykiaterne har forfulgt ham i mange år, sier advokat John Christian Elden. Han forsvarer 37-åringen sammen med advokat Karen Forbrigd.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
- IKKE GAL: - Vår klient mener politiet og rettspsykiaterne har forfulgt ham i mange år, sier advokat John Christian Elden. Han forsvarer 37-åringen sammen med advokat Karen Forbrigd. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Han har gjentatte ganger understreket at han ikke kjenner til forsvinningen og drapet på Sigrid. Han har heller ikke forklart noe om en eventuelle rolle hans medsiktede 64-åring skal ha i saken.

- Jeg er ikke gal, har 37-åringen gjentatte ganger forklart til politibetjentene som avhører ham.

- 37-åringen er veldig opptatt av at han ikke er gal. Han mener politiet og rettspsykiaterne har forfulgt ham i mange år, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Til tross for at Ålesund-mannen nekter ethvert kjennskap til Sigrid, aksepterer han å fortsatt sitte i varetekt.

- Han ønsker å hjelpe politiet. Derfor svarer han på alle spørsmål etterforskerne måtte ha til ham, sier Elden.

- Vil samarbeide
- Når han mener det er politiet og spesielt rettspsykiaterne som er gale, vil han da samarbeide under en judisiell observasjon?

- Han mener det ikke er nødvendig med en judisiell observasjon. Men han vil likevel samarbeide med rettspsykiaterne, sier advokat John Christian Elden som samme med advokat Karen Forbrigd forsvarer mannen fra Ålesund.

DREPT:  Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant sporløst fra Østensjø natt til søndag 5. august. Mandag 3. september ble hun funnet drept på Kolbotn.
Foto: Privat
DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant sporløst fra Østensjø natt til søndag 5. august. Mandag 3. september ble hun funnet drept på Kolbotn. Foto: Privat Vis mer

- Har du som hans advokat noe imot en judisiell observasjon av ham?

- I en så alvorlig sak synes jeg det er helt naturlig etterforskningsskritt at politiet begjærer en judisiell observasjon. Jeg er mer forundret over at det ikke er gjort tidligere, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media