Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

37 drept i selvmordsangrep i Irak

To selvmordsbombere angrep en irakisk militærleir i Baquba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 37 personer ble drept i selvmordsangrep i Irak tirsdag, blant dem 28 personer som mistet livet da to selvmordsbombere angrep en irakisk militærleir i Baquba, opplyser politiet.

I tillegg til de 28 ble minst ni personer drept da to selvmordsbombere sprengte seg selv i luften i Mosul nord i Irak tirsdag. 

Angrepet i Mosul var rettet mot irakiske politimenn, mens angrepet i Baquba var rettet mot et rekrutteringssenter i militærleiren al-Saad.

Minst 68 rekrutter ble såret i angrepet mot militærleiren i Baquba tirsdag morgen.

De aller fleste av de drepte er rekrutter, opplyser en irakisk sikkerhetskilde.

Ifølge kilden sprengte de to selvmordsbomberne seg i luften like ved rekrutteringskøen. Den ene av dem var kledd i en irakisk militæruniform, den andre gikk i vanlige klær.Første rekruttgruppe
Amerikanske militærkilder hevder at rekruttene var møtt opp for å slutte seg til den irakiske politistyrken. Irakiske sikkerhetskilder sier imidlertid at rekruttene hadde til hensikt å innrullere seg i hæren.

En lokal politimann opplyser at rekruttene var samlet fra hele Diyala-provinsen. Meningen var at de skulle være første gruppe i en storstilt rekrutteringsprosess.

- Vi var omkring 30 personer som sto ved inngangen til rekrutteringskontoret. De hadde akkurat ropt opp navnene våre da det eksploderte, sier 17 år gamle Dalli Abbas til nyhetsbyrået AFP.

Abbas fikk selv skader i ryggen, det ene beinet og hodet.

Urolig provins


Befolkningen i Diyala-provinsen består både av sunni- og sjiamuslimer. Provinsen er blant de uroligste i Irak, og amerikanske styrker skal etter planen få hjelp av irakiske styrker til en større operasjon for å bedre sikkerheten i området.
ANGREP MOT POLITIET: De fleste av de døde var rekrutter, ifølge politiet. Foto: REUTEURS/SCANPIX
ANGREP MOT POLITIET: De fleste av de døde var rekrutter, ifølge politiet. Foto: REUTEURS/SCANPIX Vis mer

Gruppen, som omtales som al-Qaida i Irak, har ved flere anledninger angrepet politimenn og politistasjoner.

22. juni sprengte en kvinnelig selvmordsbomber seg i luften utenfor en offentlig bygning i Baquba.

Antall angrep på landsbasis sank imidlertid med 85 prosent i juni sammenlignet med samme måned i fjor, ifølge irakiske myndigheter.

(NTB)

image: 37 drept i selvmordsangrep i Irak

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!