Sverige:

37 kvinner ble gravide etter at de hadde brukt prevensjonsapp. Nå meldes den til legemiddelverket

Baserer seg på «sikre perioder».

GRAVID LIKEVEL: Etter at 37 kvinner som søkte abort på et sykehus i Stockholm i høst rapporterte å ha brukt appen, blir den nå meldt til Legemiddelverket. . Foto: Natural Cycles
GRAVID LIKEVEL: Etter at 37 kvinner som søkte abort på et sykehus i Stockholm i høst rapporterte å ha brukt appen, blir den nå meldt til Legemiddelverket. . Foto: Natural Cycles Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Appen Natural Cycles baserer seg på at kvinner kan måle og plotte inn kroppstemperaturen hver morgen. Deretter skal algoritmer kunne regne ut når man har eggløsning, og dermed når man har såkalt sikre perioder.

Nå meldes den til det svenske Legemiddelverket, skriver SVT.

37 kvinner ble gravide

Til sammen tok 668 kvinner abort på Södersjukhuset i Stockholm fra september 2017 og fram til årsskiftet. Av disse hadde 37 kvinner blitt uønsket gravide til tross for at de har brukt appen.

- Dette er en ny metode, og vi ser et antall uønskede graviditeter. Derfor melder vi nå dette til Legemiddelverket, sier jordmor Carina Montin til nyhetsbyrået Siren, referert av SVT.

Appen er, som den første i verden, godkjent som prevensjonsmiddel og markedsføres med «ingen bivirkninger».

Da appen ble lansert, fortalte det svenske ekteparet som står bak den, Elina Berglund Scherwitzl og Raoul Scherwitzl, til VG at det er de avanserte algoritmene som gjør den unik.

- Natural Cycles har en algoritme som er så avansert at etter hvert som du har målt temperaturen din over en periode, vil den gjenkjenne syklusen din så godt, at den vil beregne avvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer