37 mennesker drept i angrep mot turisthotell i Tunisia

Flere strandhotell i turistbyen Sousse i Tunisia ble fredag angrepet av væpnede menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tunisias innenriksdepartement sier minst 37 mennesker har blitt drept i to forskjellige angrep i den tunisiske byen Sousse, ifølge nyhetsbyrået Assosiated Press.

Tidligere har antall drepte vært 27 og 28, men den siste oppdateringen kommer i 19-tida.

Menneskene som er drept skal ifølge innenriksdepartementet være av seks forskjellige nasjonaliteter. Minst én væpnet angriper skal være drept og det er ukjent om flere kan være på frifot. 

Flere nordmenn i området - Vi prøver å skaffe oss oversikt over situasjonen og håper i det lengste at ingen av våre turister er skadd. Vi er i løpende kontakt med tunisiske myndigheter og den norske ambassaden, sier daglig leder Levent Cetin i Detur til NTB.

Han opplyser at 114 norske turister har reist med selskapet til Sousse. Turoperatøren har totalt 159 nordmenn i det nordafrikanske landet akkurat nå.Minst sju personer er drept i et angrep på to hoteller i turistbyen Sousse i Tunisia.

- Foreløpig har vi ingen indikasjoner på at nordmenn er rammet, sier fungerende pressetalsmann i Utenriksdepartementet, Elnor Gasanov, til Dagbladet.

Han forteller at ambassaden i Alger er den nærmeste, og at UD nå jobber med å avklare situasjonen.

Dramatiske skildringer Politiet bekrefter at det har vært skuddvekslinger på hotellområdet og et britisk vitne som var på stranden da angrepet skjedde sier det var en masseflukt vekk fra åstedet.

Bildet viser en mann som har blitt skutt på stranden i turistbyen Sousse i Tunisia fredag. Væpnede menn skal ha angrepet flere hotell langs stranden og innenriksdepartementet opplyser at flere er drept. Foto: Chervonec / Instagram
Bildet viser en mann som har blitt skutt på stranden i turistbyen Sousse i Tunisia fredag. Væpnede menn skal ha angrepet flere hotell langs stranden og innenriksdepartementet opplyser at flere er drept. Foto: Chervonec / Instagram Vis mer

- Min sønn var i havet på den tiden, og jeg og min kone ropte på ham for å få han til å komme opp. Da han kom opp sa han «Jeg har nettopp sett noen bli skutt » forteller Gary Pine til Sky News.

Det skal være snakk om flere hotell som ligger tett i tett på den populære turiststranden i Sousse, og mangelen på informasjon har ført til at flere turister har barrikadert seg inne på hotellrommene sine. Angrepet startet ved strandhotellet Imperial Marhaba, skriver NTB.

Tidligere angrep Tunisia har vært i høy beredskap siden mars, da væpnede islamister angrep Bardo-museet i Tunis. I alt 21 mennesker er døde etter det som ble omtalt som en terroraksjon i Tunisias hovedstad Tunis, inne på Bardo-museet.

Tunisia regnes som det eneste landet der folkeopprøret under den arabiske våren i 2011 førte til en vellykket demokratisk prosess. Landet styres nå av en regjering som består av både sekulære og moderate islamistiske politikere.

Vet du noe om angrepet? Tips oss på SMS/MMS: 2400, ring 2400 0000 eller send e-post til 2400@db.no

TURISTOMRÅDE: Et populært området i den tunisiske byen Sousse ble fredag ettermiddag angrepet av væpnede menn.
TURISTOMRÅDE: Et populært området i den tunisiske byen Sousse ble fredag ettermiddag angrepet av væpnede menn. Vis mer

Fakta om terrorangrepet i Tunisia i mars

• 22 personer, de fleste av dem utenlandske turister, ble drept da to væpnede menn angrep Bardo-museet og nasjonalforsamlingen i Tunisias hovedstad Tunis 18. mars.

• Rundt 50 mennesker ble såret, mange alvorlig.* I tillegg ble begge de tunisiske angriperne drept da sikkerhetsstyrker befridde turister som ble holdt som gisler i museet.* Museet ligger like ved nasjonalforsamlingen, der parlamentarikerne diskuterte anti-terrorlovgivning da angrepet fant sted.* Tunisia regnes som det eneste landet der folkeopprøret under den arabiske våren i 2011 har ført til en vellykket demokratisk prosess. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer