37 pilegrimer på vei til hindu-tempel drept i togulykke, etter vandring langs togskinnene

- Overlevende satte fyr på toget og banket opp føreren.

DØDSKRASJ: Et tog krasjet inn i flere titalls pilegrimer på vei til et hellig tempel. 37 personer er bekreftet omkomne. Foto: AFP / STR / NTB Scanpix
DØDSKRASJ: Et tog krasjet inn i flere titalls pilegrimer på vei til et hellig tempel. 37 personer er bekreftet omkomne. Foto: AFP / STR / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det oppsto kaos da 37 personer ble påkjørt og drept av et ekspresstog i Bihar i India i dag tidlig, lokal tid. Flere av de døde var pilegrimer på vei til et hinduistisk tempel i Saharsa, Nord-Øst i India.

Det skriver blant andre BBC.

Pilegrimene skal nettopp ha gått av et lokalt tog da ulykken inntraff like før klokka 9 lokal tid (klokka 03 i natt, norsk tid), da de ble truffet av et ekspresstog. Flere av de omkomne skal ha ligget på togskinnene da toget traff dem, ifølge nyhetsbyrået Associated press.

Like etter skal passasjerene ha banket opp sjåføren av toget, før de satte to av vognene i fyr, ifølge blant andre AP.

Ifølge talspersonen for jernbaneselskapet P.N. Rai, Arunendra Kumar, skulle ikke toget stoppe på togstasjonen - Shamara Ghat - og kjørte derfor med maksfart gjennom stasjonen. Flere personer skal likevel ha stått og ventet langs togskinnene, fordi de trodde toget skulle stoppe, ifølge Kumar.

- Jeg hadde våknet opp og satt ved vinduet, da det skjedde. Det var horder av mennesker på plattformen og noen på skinnene. Alt skjedde så fort, sier et vitne, sorenskriver Syed Pervez Alam.

Føreren av toget, som stoppet ekspresstoget et par hundre meter unna ulykkesstedet, skal deretter ha blitt dratt ut av toget og banket opp. Parlamentsmedlem Dinesh Chandra Yadav mener mannen døde, men det er ikke bekreftet. Talspersonen for jernbaneselskapet, Kumar, mener sjåføren ble sendt til sykehus, alvorlig skadd.

Flere av togpassasjerene ble ifølge AP hjulpet ut av toget, før to vogner ble satt fyr på. Flere vinduer skal også ha blitt knust.

- Føreren senket ikke farten da toget nærmet seg stasjonen. Han opprettholdt den høye farten, så det var vanskelig for ham å stoppe idet han merket at det var folk på skinnene, sier passasjer Kumar Ashutosh.

OPPSTO KAOS: Hundrevis av pilegrimer var på vei til et tempel i Saharsa, Nord-Øst i India, da de ble påkjørt av et ekspresstog mandag morgen, lokal tid.  Foto: AFP / STR / NTB Scanpix
OPPSTO KAOS: Hundrevis av pilegrimer var på vei til et tempel i Saharsa, Nord-Øst i India, da de ble påkjørt av et ekspresstog mandag morgen, lokal tid. Foto: AFP / STR / NTB Scanpix Vis mer