Oslo:

37 prosent oppgang

Det er registrert 173 nye tilfeller av koronasmitte i Oslo siste døgn. Det er en økning på 47 smittetilfeller fra dagen før.

USA: I et laboratorium i Florida har to professorer undersøkt hvor langt dråpene fra hoste kan spre seg. Video: CNN Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smittetallene i Oslo øker med snaue 40 prosent det siste døgnet, etter at 173 nye tilfeller med coronasmitte ble registrert i hovedstaden.

De nasjonale tallene viser at det er 622 nye smittetilfeller i landet det siste døgnet, noe som representerer en oppgang på 60 tilfeller fra dagen før.

Det oppsto først full forvirring etter at kommunen ved en feil meldte om «kun» 31 nye smittetilfeller. Tallet ble publisert som resultat av en feil med nettsidene hvor coronastatistikken publiseres.

Full nedstenging

Fredag i forrige uke annonserte byrådsleder Raymond Johansen at hovedstaden skulle stenges ned.

Alle treningssentre, kinoer, teatre, lekeland, bowlinghaller og liknende ble natt til tirsdag stengt fram til slutten av november i første omgang. Det ble også innført skjenkestopp, til fortvilelse fra byens serveringssteder.

Helsebyråd Robert Steen mener at mange kommer til å få det vanskeligere, men at tiltakene også er helt nødvendige.

- De siste ukene har smitten økt i alle aldersgrupper, med unntak av hos de som er over 90 år, sier Steen.

Han understreker at det er stor usikkerhet rundt mye av smitteopphavet.

- Men vi vet at den ikke kommer via kjøkkenvifta hjemme, sier Steen.

STRAMMER INN: - Det er alarmerende, sier Raymond Johansen, før han kommer med de nye strenge tiltakene for hovedstaden. Video: NTB Vis mer

1,9 millioner tester

Siden sist torsdag er det registrert 3.931 nye smittetilfeller i Norge, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Nærmere 1,9 millioner personer er til nå testet for koronavirus her i landet.

Til sammen er 285 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, ifølge foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19 er ikke alltid mulig å slå fast.

Vel halvparten, 53 prosent, av de døde er menn, og folk i 80-årene utgjør den største gruppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer