Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

37 rumenere tatt i massearrestasjon

20 personer pågrepet i Oslo

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi håper vi har tatt knekken på innbruddsraidene som har pågått i Oslo siden nyttår, sier politiadvokat Mona Brandmo til Dagbladet.no.

Antall innbrudd har fordoblet seg i hovedstaden til sammenligning med samme periode i fjor.

I løpet av uka har politiet aksjonert mot en rekke rumenske personer i Oslo. Det begynte på mandag da politiet pågrep 11 personer i en bolig i hovedstaden.

- Ni av disse er fengslet i fire uker, sier Brandmo.

I går slo politiet til igjen.

- Vi hadde informasjon om at en gruppe rumenere skulle forlate landet med en buss med henger fra Bussterminalen. Og vi visste at noen skulle levere tyvgods til denne bussen, sier aksjonsleder Geir Ellefsen ved Majorstua politistasjon til Dagbladet.no.

Der pågrep politiet tilsammen 26 personer. 20 av disse fremstilles for varetektsfensgling i morra. Aksjonen var en fellesaksjon med andre politistasjoner i Oslo.

- Det var en hurtigaksjon som var over på ett minutt. Det var veldig vellykka. Alle sammen er rumenere, sier Ellefsen.

Dagbladet.no får opplyst at beslagene er enorme og i millionklassen. Det er snakk om mobiltelefoner, PCer, klær, gullringer og andre gullsmykker, smykker, kosmetikk og masse annet.

Politiet tror de har avslørt en organisert bande som har herjet hus og leiligheter i hovedstaden.

- De bor veldig mange i små leiligheter. Der oppbevarer de også de tjuvgodset. Vi mener mennene står for innbruddene, sier Brandmo.

De har også pågrepet flere personer under 18 år også, men disse er dimittert og tatt hånd om av barnevernet.

Rumenerne skal ha foretatt en rekke innbrudd i boliger i Oslo. Den siste måneden skal det ha vært en fordobling av denne type innbrudd i Oslo.

Politiet anmoder nå de som har hatt innbrudd i sine hjem om å melde ifra om hva som er stjålet.

- Nå har vi så store mengder at det blir en kjempejobb å spore alle artiklene tilbake til de som eier det. Vi ber derfor om hjelp til å identifisere det, sier Ellefsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media