37 tatt med narko i Ålesund

Politiet innbrakte 37 personer for bruk og/eller besittelse av narkotika da de aksjonerte mot Hyperstate i Ålesund natt til 1. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

36 av disse ble bøtelagt og løslatt, mens én person ble tatt med 17 ecstasytabletter og får følgelig ikke forlate politihuset riktig ennå. Han vil bli siktet for forholdet. De 36 andre ble ilagt bøter på mellom 2500 og 6000 kroner. Alle godtok bøtene.

I følge politiførstebetjent Kongshaug ved Ålesund politidistrikt er ingen av de innbrakte under 18 år gamle.

Alkoholfritt

Arrangørene har fått avslag på sin søknad om skjenkebevilling opptil flere ganger, og dansefesten gikk til slutt av stabelen uten alkoholservering. Men en rusfri fest ble det definitivt ikke.

Politiet beslagla både hasj og tyngre narkotiske stoffer som ecstasy, amfetamin og kokain da de aksjonerte mot arrangementet som gikk av stabelen i Sunnmørshallen i Ålesund i natt.

Det er antatt at mellom 12-1500 ungdommer danset mai inn under arrangementet som holdt 18-årsgrense. Politiet i Ålesund hadde forberedt seg på nattens festligheter ved å kalle inn ekstra mannskaper, og var tilstede underveis både som ordenspoliti og i sivil.